Всичко за дърводелството
profesionalist_wood - майстор
Няма да се съсипе при положение,че втулката е удължена и да се сложи болт накрая където свършва резбата,но си прав може да се съсипе.
ZEDYCUS - майстор
Това няма ли да съсипе резбата?

Не. Затегни планшайбата до откат, с малка бургия пробий и нея и отдолу тризъбеца, после нарязваш резба на отвора в планшайбата, а на долната само разширяваш отвора да влиза законтрящото болтче.

Разгледах няколко материала в Гугала за оръжейните майстори по горе в линка. :prayer: Продължават хубава и отмираща традиция. Никъде не видях цени на длетата, сайт ненамерих. :?
ss.petkov - напреднал
ZEDYCUS, благодаря за съвета!
alata_69 - специалист
просто затегни яко планшайбата към оста
и няма да имаш проблем
досега никога не ми се е развивала,освем когато не е стегната :lol:
ss.petkov - напреднал
alata_69 написа:
просто затегни яко планшайбата към оста
и няма да имаш проблем
досега никога не ми се е развивала,освем когато не е стегната :lol:
Сигурно си прав, аз я сложих колкото да видя как върти :headbash:
все пак може би ще сложа и една контра както предложи ZEDYCUS

Благодаря за съветите и на теб! :prost:
alata_69 - специалист
в комплекта със струга има гаечни ключове.....
за какво мислиш че са сложени там :lol:
profesionalist_wood - майстор
Ето имам това предвид затягането на планшайбата

Прикачен файл

render.jpg
render.jpg (3.96 KиБ) Видяна 7124 пъти
a_nikolov - специалист
За патронник погледни тук: http://www.polymeta.bg/?page=newmach&id=41 .
Аз имам същата машина, но не стигнах до твоята фаза. Открих тази фирма преди време, но така и не взех универсал.
Съвет от мен. Вземи патронник с четири челюсти, но не по-голям от 100 мм. Ако е по-голям просто двигателя може и да не издържи натоварването.
ss.petkov - напреднал
Да, и аз я гледах тая страница, но са ми соленички - 138лв май ми казаха за четичелюстния 80мм. + доставка. Почти колкото дадох за струга :-?

Ще търся нещо втора ръка, все пак ми е за хоби-употреба, не за работа и не ми се набутват толкова пари.
a_nikolov - специалист
Да наистина като сложиш и ДДС става 126 лв за четири челюстен на 80 мм. Ако е стабилен и не се скапе след 150 затягания си заслужава да вземеш нещо втора употреба. Въпроса е колко ще ти върши работа понеже ако е с три челюсти захвата май е малко по лош понякога отколкото ако е с четири челюсти. Та и аз затова не съм взел все още нищо. Просто за сега нямам работа с тази машина.

Тема "Универсален патронник за струг" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: