• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Всичко за дърводелството
EDI - майстор
Като гледам вратата определено за първа ръка си е за шкурка 40-60, много има за сваляне.После със 100-120.Но с виброшлайфа, на ръка няма да стане работата.
Тани - модератор
Послушай Еди. Той има повече опит с дървото. Мен ме беше страх да ти препоръчам по-едра шкурка за да не я окепазиш повече, но щом той казва, че ще стане , значи ще стане.
nikolson - майстор
Всичко до дърво със шкурка.Ти вратата сваляш ли я като шкуриш?Чака те много труд.И като не знаеш, първо питай.Ще си спестиш ядове като тези.
mumar - специалист
Па като давате акъл на момЕто, уточнете, че се шкури по посока на жилките, да няма после нова тема #-o
EDI - майстор
Е, за това не се сетих :lol: Като започне да заглажда, сама ще се усети, няма да е късно.Пък и не се знае дали тя ще го прави, някой колега от София може да помогне с вибро и малко труд.
bogomilZ - специалист
чудя се на всички постнали мнение - не виждате ли, че вратата е мдф сандвич какви шкурки какви 40 60
вратата не е масив чам - единственото решение е плътна боя
bogomilZ - специалист
ето и доказателство

Прикачен файл

4906071s.jpg
4906071s.jpg (86.79 KиБ) Видяна 2328 пъти
EDI - майстор
Нищо и няма на вратата, 40-60 няма да свалят кай знае колко с виброто, няма да я пробие, ще свали 1-2 мм.Ако беше масив, щях да и кажа да кара с лентовия шлайф.Надали е МДФ, достатъчно стара е вратата.На снимките в другата тема има снимка на фалца и се вижда, че спокойно може да се свали леко.Освен това и лак има да сваля.
bogomilZ - специалист
EDI написа:
Нищо и няма на вратата, 40-60 няма да свалят кай знае колко с виброто, няма да я пробие, ще свали 1-2 мм.Ако беше масив, щях да и кажа да кара с лентовия шлайф.Надали е МДФ, достатъчно стара е вратата.На снимките в другата тема има снимка на фалца и се вижда, че спокойно може да се свали леко.Освен това и лак има да сваля.
ала бала - само като допре виброто с щкура 60 и ще слезе милиметър
ти правил ли си врата два квадрата гладка - ще се сучи като лист хартия - сутрин в едната посока - следобяд в другата посока
помисли защо масивните врати се правят таблети и фризове
EDI - майстор
Правил съм си моите врати в къщи, други не съм.Направих ги точно така, както посочвам, без проблем.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Помощ! Окепазих си хубавата врата!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: