Всичко за дърводелството
marmoz - специалист
Понеже напредвам бавно,но славно :) /другата седмица ми се очертава време да ходя вече да си дам плоскостите за разкрои/ както и да ми ги кантират с 2мм кант,че маи ще поомажем положението там :) ми изникна следният въпрос /надявам се не и проблем/ при един от детаилите
Прикачен файл:
Model.jpg
Та въпроса ми е при какнтирането на острият ъгъл /45 градуса 2мм кант/ да очаквам ли проблем от сорта на отлепяне,трудно оформяне и тн. ,ако някои се е сблъсквал с такъв проблем моля да сподели :)
marmoz - специалист
Кои е лаком ГЪЗ,кои :) Кои си купи ето ТВА , АЗ аз и пак аз:-D :-D :-D
Прикачен файл:
41GTPJL.jpg
41GTPJL.jpg (20.19 KиБ) Видяна 1971 пъти
EDI - майстор
Колко даде за бисквит машинката. :lol: гледам, че LAMELO.Щото и евтини се намират и върщат работа, ама тази като я гледам, поне 7 стотака са отишли, че хич не са от евтините..
marmoz - специалист
Пазарната цена е 1к ама за мен само 500 :) Тествах я вече,хрупа ПДЧто катао вафличка,голяма далаФера е днес,хубаво е да имаш познати да ти правят промоцики :) ,пък и си взех и ренде от Лидъл днеска,ти EDI дето го каза да се помодолира към щраихмус бая ме позапали и мене.Сега остана само да реша дали да си зема пневмо или ел такер и съм фул хауз вече :)
EDI - майстор
На печалба си с бисквитката, завиждам ти за нея благородно.Аз търкалям един ФЕРМ, върши ми работа, де, ама .... :lol: Аз пък съвсем изключих, че днес пускат рендетата, ако ми остане време ще намина, в Ямбол не се харчат мното инструментите, та се намират.Още не съм дообмислил идеята да го направя абрихт щрайхмус, но като стигна до някъде и се получат нещата ще пусна някоя и друга снимка.За такер ти препоръчвам електрически.Аз си купих един НОВУС преди година, страхотна работа ми върши - 4 вида скоби + пирони се зареждат.
marmoz - специалист
То и аз повече към ел.такер НОВУС клоня,попрегледах темата за такери,щото компресора ми е 50л и бая ще се зоря да го разкарвам ако се наложи,т.е ако е на пневм ще трябва и за малък компр да мисля :)
marmoz - специалист
Напредваме :smoker: макар и като охлюви :-D докарах плоскостите /та и за гардероба половинат,др.половина към четвъртак че сме ги дали на друга фирма заради десена/
Прикачен файл:
PIC_0113.JPG
PIC_0113.JPG (12.28 KиБ) Видяна 1889 пъти
Прикачен файл:
PIC_0115.JPG
PIC_0115.JPG (12.79 KиБ) Видяна 1889 пъти
Прикачен файл:
PIC_0116.JPG
PIC_0116.JPG (15.43 KиБ) Видяна 1889 пъти
Ето къде съм набутал малкогабаритните си дърводелски машинки :-D Големите жената заповяда да са по кашоните и в КИЛЕРА :motz:
Прикачен файл:
PIC_0114.JPG
PIC_0114.JPG (26.03 KиБ) Видяна 1889 пъти
Даже заповедите са първо гардероба после масата :motz: /а пък аз и викам ,че в гардероба немога да пия та затуи маи масата ще е първа :-D /
nikolson - майстор
Брей,това отгоре Ламело ли е бе? Ей, гъзарията няма почивен ден :klatsch:
marmoz - специалист
nikolson написа:
Брей,това отгоре Ламело ли е бе? Ей, гъзарията няма почивен ден :klatsch:
:) Нали знаеш,че понеже съм пишман дърводелец,та съм на принципа "Кат съм схванат в ръцете,ще си взема професионални машини да компенсират" :lachtot:

П.П. Понеже съм голям терикат и съм накупил уж всичко и сега ровя и стеги Нет :? /само 2 на 90 градуса,нормалните ги няма/,ще се ходи пак до магазина :-D
marmoz - специалист
И ето първата ми маса на 50% готова след 3 часа работа :) ,спънат в рацете колко да съм спънат :-D
Прикачен файл:
PIC_0159.JPG
PIC_0159.JPG (75.9 KиБ) Видяна 1838 пъти
Само с малките инструменти работих,фрезите,циркуляра,бисквитката и рендето ще ги гърча малко по късно този месец :-D
Прикачен файл:
PIC_0160.JPG
PIC_0160.JPG (76.1 KиБ) Видяна 1838 пъти

Тема "Направа на маса с въртящ плот" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: