Доста си напреднал с фрезата, браво. Мен ме интересува, как реши проблема със съосието между двата водещи вала и винта. При това гледам си ги заварил валовете.
И колко е луфта на втулките. При движение не заклинват ли? Поздрави.

kendal написа:Няма да имаш проблеми ,на моята фреза мотора е двускоростен с обороти 1450 и 2850, съответно мощността е 2 kw и 3,5kw,оборотите на вретеното или на шпиндела са 3000, 4500,6000,9000 ,проблеми има на най-високите обороти на 4500 работи най-добре .В момента не мога да ти снимам ремъчните шайби и да ги измеря но ако искаш утре ще ти кача информация.Нямам възможност да избирам ще пробвам с наличния 3 киловатов с 20 см шайба така ще нагодя 4500 на оста и това е .Има доста доработки който слагат на фрезите като подвижни капаци на линеала който се нагласят максимално близно до стърчащите ножове и крият голяма част от главата за безопасност.Също едни шаблони под главата слагат които играят ролята на лагера на фрезера на оберфрезата за криволинейно фрезоване ,едни дървени детайли набраздени с прорези за притискане на детайла да са по-далеч рацете аз съм като попивателна но няма в моето село дърводелец да черпя опит нагледно
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: