Всичко за дърводелството
EDI - майстор
А, не става дума за заяждане, просто като гледам не сме се разбрали :partyman: .Ти говориш за страницата им - там не съм гледал какво предлагат, а аз за електронния магазин, там предлагат по-малко неща.
ipp007 - помощник
Здравейте,
нека и аз да се включа. Купувам сух материал от Мартинамакс. Това е на Симеоновско и Околовръстното. Засега съм доволен.
http://www.martinamax.com/
Успехи на всички :)
ribnikolaevi - майстор
Лесоцентъра нямат готови, а си пускаш поръчка и чакаш ... За дребни поръчки като моята не си струва това упражнение, явно си работят с фирми само, не с крайни клиенти.
БулЛес - имат налични някакви четиристранно рендосани, цената е 480 лв/м3 и ми харесва, удобни са ми, дано само е сух материала.
Кими ми се струват много краенклиентфрендли, но пък и затова цената им е нагоре... Явно за да си позволят да вкарат пари в готова продукция, чакаща на склад си качват цената. Но пък склада им не е в София, кола имат веднъж в седмицата, ако някой бърза, трябва да провери кога ще пътува колата.
МартинаМакс имат някакви цени на сайта си, но нещо не се вързаха. Рендосват по поръчка, кубика излиза над 1000 лева.
Това е от моето проучване към днешна дата, ако някой направи ново, с тези или други фирми ще е полезно да се качва тук актуална информация. Смляна, подредена, готова да се ползва. И дано да няма изненада като им отида на крака, че често някоя мацка, разбрала-недоразбрала какво я питаш, само те разкарва да въртиш из София.
Методи - специалист
Честита нова година на всички.
Зарязах чама. Голямо търсене, голямо нещо.
Една женица ми казва че няма проблем да се разбичат дъските от талпи до размер 18 мм. дебелина и ширина 250 мм. Така и не се обади. Кубика излиза на 480 лева, но не ми каза колко ще ми излезе биченето и рендосването до дебелина 15 мм.
Друг ми казва, че едва ли не съм луд защото щели при тази дебелина и ширина да се нацепят дъските. Слепени можело да ми предложат, ама за 10 броя не си струвало да пуска машина, ако били над 200 броя, да говорим. Казах си като е така от 25 мм дебелина ще ги докарам само с рендосване до 15 мм и като се замислих после, то фирата е близо 50%. Сигурно щях да съм луд да платя 120-150 лева за талаш.
Започнах калкулацията на ново и при 50 ст. на л.м. за биченето и рендосването цената дойде като на МДФ ламперията. Във влажността на материала не можех да съм сигурен, а и много време ми отне проверката по складовете. Вярно е, че е дървото си е дърво, но се прежалих.
Отдавна бях хвърлил око на една МДФ ламперия с ширина 325 мм. Взех си от нея. Цената и е висока, но поне знам, че е с необходимата влажност и е с идеални размери. Песен е да се работи с нея. А и имитацията на тъмен чам е много добра.
Тавана става точно, както аз го исках.
Да споделя опит за тавана.
Нивелирането на майките 47/47 мм. го направих с помощта на шпилки и гайки от двете страни. Шпилките за навити в набивни анкери, Нивелирането по моята схема става много прецизно. След това идва лесната част, захващането на ламперията. Плоскостите ги захванах с винтове за дърво, а не с планките за които, незнайно защо дадох още 6 лева. Планчиците са много несигурни, огъват се лесно и са много тънки, пък и господата сложили едни гвоздейчета дето стават само за закрепване на стъкла.
Това е от мен.
profesionalist_wood - майстор
ipp007 написа:
Здравейте,
нека и аз да се включа. Купувам сух материал от Мартинамакс. Това е на Симеоновско и Околовръстното. Засега съм доволен.
http://www.martinamax.com/
Успехи на всички :)
Тия са откачени,искат 70 лв кубика за рендосване на абрихт :rolleyes: В Топливо ще го направят за 20-30 лв :lol:

Тема "Сух чамов материал в София от къде?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: