• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 17
Всичко за дърводелството
ZEDYCUS - майстор
Ясно, сега ще трябват и стягички. :-D :partyman:
ZEDYCUS - майстор
Показвам още едно приспособление за използване с оберфреза. Представлява водач за успоредно фрезоване. Ал. профила е от турски горен водач за плъзгаща врата и две стегички от някакви лампи, като съм ги пристъргал да влизат в профила(заварих им една шина за стабилност).
За фрезоване по размер на тесни летви, се оказа по удобен от фабричните водачи, които взех от Англия. :partyman:

Прикачен файл

DSC04451.JPG

Прикачен файл

DSC04452.JPG

Прикачен файл

DSC04453.JPG

Прикачен файл

DSC04454.JPG

Прикачен файл

DSC04455.JPG
EDI - майстор
Бомба се е получило приспособлението.Пробва ли го вече в действие.
ZEDYCUS - майстор
Пробвах го и него и другите стяги от Англия. :)
Правих на вилата шкаф с плъзгащи врати от парчетии плоскости и стари шкафове, и влезнаха сериозно в боя. Само с фрезата съм ги рязал, нямам хубав циркуляр там, много кърти ламината. За тясна ивица да я фрезоваш напречно се оказа по добра от фабричната, тя много стърчи напред и има опастност да се изплъзне захвата. А тази я позиционирам по средата на профила.
На чист въздух работата спори. :partyman:

Прикачен файл

DSC04437.JPG
ZEDYCUS - майстор
Като съм взел да показвам снимки от вилата, пускам най новите снимки на старата -нова кухничка. Дървените плоскости ги взех от една фирма в Асеновград-Мастърууд, но не съм доволен от тях, оказаха се "живи" сурови дъски, а ми бяха продадени за сухи. Наложи се един месец да ги държа под натиск и на сухо място, че тръгнаха да се кривят. Няма да ги посещавам повече явно :axe:
Въпреки, че бяха шлайфани се наложи да ги прешлайфам преди да ги сглобя. Байкала от Ловешките подаръци върши екстра работа за грубо сваляне. После с виброшлайфа вече фино. Извивката и канта ги правих с оберфрезата и едни заигравки със струга за украса. Лакирах с водоразтворим лак на Целт.
Като довърша масата за фрезата, ще започвам да правя новите пълнежни врати една по една, рамката от орех пълнежа от чам.

Прикачен файл

DSC04597.JPG

Прикачен файл

DSC04590.JPG
EDI - майстор
Здравата си поработил, много добре са станали. :partyman: Давай васата, че само обешаваш :lol: И аз имам да правя врати за вилата, от чам ще ги правя, ама още е рано, сигурно ще ме изпревариш.
ZEDYCUS - майстор
А няма да мога.
Сега правих само дървените ъгли и ги монтирах, другото по кухничката направих преди месец и нещо. Щяха да са готови досега, но ме мотаха 3 пъти в тая фирма. :butthead: Обещаха ми 19мм, взех накрая 16мм-65лв(2,4х1,2м) щото ми писна да чакам.
Ореха седи разбичен от 5 години, беше на мястото на беседката.
Тая седмица ще гледам да довърша плота и да започна основата и ще ги пусна тука. :partyman:
bimbaeco - майстор
Мен едни така ме отказаха, като един път ми дадоха сух, бичен, рендосан материал С КОРИТЕ.
Бяха ги набутали между другите дъски в пакета. Повече не съм се връщал там.
Тъпа история.
Илчо Илиев - майстор
Еми... ганьовска работа, все гледат да прекарат клиента,а после реват,че нямало клиенти...
Иначе, до колкото разбирам, взел си слепени дървени парчета във вид на плоскост, такива правехме за производството в завода от чам и бук....
Буковите бяха 20мм,а платната са с размери 220см/100см, като детайлите, от които е направена са бивали и 3 см и 7см,но това нещо се криви и става за лодка, ако не се стегне яко, но пак горните платна се гънат...
Чамовите платна бяха 16-17мм дебели , 50см/105см, но се гънеха по-малко...
Материала е гарантирано сух, платната се слепват на хидравлична преса с изпичане...абе всичко е както трябва,но докато не се стене плоскостта в готовото изделие ...става на лодка...
Има вътрешно напрежение и детайлите трябва да се редят в определен ред и посока,но при такова производство няма начин..
Мисля ,че в В Търново имаше завод в който правеха такива плоскости,но цените бяха други..
За ореха, може да ми се смеете, но съм чувал от старите майстори,че се зарива в ..кравешки тор, ся, колко седи и колко после се суши не знам, но така омеквал, нещо като ефекта с паренето на бука...
Иначе ореха се кърши страшно много, много е красиво, каквото и да направиш от него,но трудно се работи.
Ще се радвам да покажеш в готов вид ,това, което си започнал, особено от ореха :supz:

:partyman:
ZEDYCUS - майстор
И в тая фирма се лепи с хидравлична преса, но не са редени кръстосано детайлите(според фладера) и от суровия материал някъде за 10 см е снанало на S. Добре поне, че беше тънък плота и винтовете и лепилото го поизправиха.
Не съм почнал още с ореха, но по натакък ще показвам. :partyman:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 17

Тема "Приспособления за оберфреза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: