Всичко за дърводелството
baharkadirov - специалист
Благодаря...Благодаря...и пак благодаря...Възвишихте ме като Бог (с тези прекланяния :prayer: ) :)
jorkataG написа:
Не знам дали си дърводелец ама душата ти е на дърводелец да знаеш.
Не съм дърводелец(занимавам се със....зъби-обичам професията си,и я практикувам с удоволствие)...но имам приятел,който е учител в дървото в Русе....та ходих на "курсове" при него доста отдавна...(и ако съм се справил ...то "вината" е изцяло негова) та дърводелството ми стана едното от многото хобита... :)
zmiori написа:
Качи някаква схема/чертеж на масата
Нямам чертеж или скица....но ти давам размерите...А горния плот е с дебелина 40 мм и е 50 мм по-широк и на дължина и на ширина...Надявам се ,че ще разчетеш написаното...
п.п. колелетата са фи 75

Прикачен файл

Picture 1786.jpg
king82 - специалист
baharkadirov написа:
Първо ги съединих по две.....Неравностите ги загладих с шкурка....разликата беше максимум 1 мм. После ,образувалите се двойки ги събрах пак в две и така....За пукнатините и по-големи отвори ,използвах смес от лепило и прахта от изшкуреното.... :) Накрая ги загладих със шкурка- 120
Ама само със лепило ли са залепени или има някаква сглобка?
Сглобка(нут и перо)има само на талпата...т.е. плота на масата(мисля ,че се вижда на една от снимките)...Останалите са само с лепило...

Прикачен файл

Picture 1787.jpg И това може би се води сглобка-отвор фи 30 и парче от дръжка на метла фи 28
...Преди това мажа с лепило...
bimbaeco - майстор
Дибла от дръжка на метла. Хитро. Добре те е научил твоят приятел. Ако се свършат пациентите, няма да останеш гладен. Браво.
пишман_майстор - майстор
Супер са станали :prayer: Харесаха ми много ,пък и си "ходи" с интериора в стаята =D>
Благодаря...
bimbaeco написа:
Дибла от дръжка на метла. Хитро. Добре те е научил твоят приятел. Ако се свършат пациентите, няма да останеш гладен. Браво.
Ех....чак на това не ме е учил... :) Поради липса на струг........импровизирам... :) Ставаше и с остатъци от дървен корниз(букова)но нямах толкова за всички.....И жертвах метлата(липа).... :)
KnauFer - специалист
Това е истинска мебел -Браво!
kuuuuuul - майстор
:prayer: :prayer: Идеи,изработка всичко :prayer:
С какво лепило слепва дъските?
zlatko64 - специалист
Браво и от мен! Ама я кажи за огнището, беше го правил по Ютуб, така ли беше? Гледам, че си му сложил нещо като вратичка или рамка? Топли ли това нещо?
Благодаря Ви колеги...
kuuuuuul написа:
С какво лепило слепва дъските?
Прикачен файл:
Picture 1844.jpg Мисля ,че е испанско...
zlatko64 написа:
Ама я кажи за огнището, беше го правил по Ютуб, така ли беше? Гледам, че си му сложил нещо като вратичка или рамка? Топли ли това нещо?
Направих и рамка с врата ...предстои слагането на стъкло...И аз съм нетърпелив да я пробвам...дали топли.В момента изграждам комина и...Но....предлагам да я коментираме в нейната си тема viewtopic.php?f=18&t=41375 (за да не "цапаме" тази) :)

Тема "Мебели от кофражни дъски" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: