Всичко за дърводелството
Тани - модератор
nikolson написа:
Тани написа:
Всичко има изключително прост отговор! Някой от вас може ли да прави по-добър сандвич от Макдоналдс ?
Мнозина могат, мнозина ги правят. Никой обаче не може да продаде повече и с по-голяма печалба!
Именно! За успеха (финансовия) е важно колко(количеството) и на каква цена продаваш!
profesionalist_wood написа:
Аз лично в БГ не познавам богат дърводелец със скъпа кола и модерна лична работилница,достатъчно е да погледнете в темата ,,майсторски кът,, и си правете изводите колко сме зле.Кой дървена барака,кой мазе,кой гараж,кой таван,на един му висят оголени кабели,на друг му пада мазилката,на един сврял се в 1 кв метър,друг със инструментите на пра пра пра дяда си от турско...та така
Не си видял богат дърводелец, защото ги търсиш на неправилни места! Ако направим аналогия с горния пример, богатия дърводелец, не работи в гаража си, а си е изградил дърводелски цех! Богатия дърводелец не получава заплата, а дава заплати! Погледнато от тази гледна точка, има ли богати дърводелци в България? Това дали те те познават, и ти ги познаваш, вече е отделен въпрос, който не смятам, че има някакво отношение по темата!
Тани - модератор
lyubohar написа:
Е,успял ли съм?
Приятелю, това е въпрос, на който само ти можеш да отговориш! Ако точно тези цели си си поставил и си ги изпълнил, значи си успял! Успеха не винаги се измерва във финансов еквивалент! Не всички богати хора са успели, не всички успели хора са щастливи, защото успеха в дадена област обикновено е съпътстван с неуспехи в други области, защото за да кажеш ДА на нещо, то задължително казваш НЕ на нещо друго! Най-пресния пример, за който се сещам е Станка Златева от Вип Брадър снощи! За да постигне успехите си в спорта, е казала НЕ на доста неща, което сега ѝ тежи! Ето едно мое любимо филмче, което ме мотивира и ми помага всеки път, когато избирам целите си и/или искам да видя дали съм УСПЯЛ!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YLa_qAAlmpY[/youtube]
profesionalist_wood - майстор
А пък на мен ми текат лигите като чета тази брошура....оххххх http://viewer.zmags.com/publication/5f6 ... 5f67a36d/1
:)

Тема "Мноу богат дърводелец бе" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: