• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 21
Всичко за дърводелството
profesionalist_wood - майстор
Аз винаги пръскам сглобките с вода преди да залея с полиуретановото лепило.
bimbaeco - майстор
Така е, пръскат се или се мажат с вода. Влагата помага на полиуретановото лепило.
Еди, настина не е скъпо това, което ти купуваш. Не е било най-удачно да използваш момент фикс. Лепилото момент за дърво според мен щеше да е по-добре. Дано не стане авария.
EDI - майстор
Използвах ФИКС за дърво, ето за това - http://www.moment.bg/bg/produkti/lepila ... d-fix.html - УУД ФИКС, объркал съм малко името, не монтажния ФИКС.Съмненията са ми за консистенцията му, нещо много се беше сгъстило.Иначе залепнаха без проблем нещата, напънах ги за проба, не мръднаха.Освен това ще има или метални ъглови панти или само ъгли от към пантите, които ще обхващат и напречниците, няма къде да иде вратата.Щях с полиуретаново да лепя, ама свършило.В едно бурканче имах, колкото да залепя дъските, ама е влязъл въздух и се втвърдило.Иначе и аз овлажнявам сглобката.
bimbaeco - майстор
Помислих, че си използвал строителното лепило Момент Фикс, което се продава в тубички като за силикон. С това не вярвам да стане авария. То е бързо съхнещо. Аз използвам най-обикновеното им лепило за дърво и съм много доволен. Няма да стане проблем. Ако се избистри, като изсъхне, значи му няма нищо. Ако остане бяло и брашнено, значи или е измръзнало, или е старо.
bogomilZ - специалист
crez написа:
crez написа:
bimbaeco написа:
Hollow Chisel Morticer - на български не знам как се казва. Продава се и в България, Еди беше дал линк на една фирма в темата "Избор на щрайхмус". В продавалник преди един месец продадоха такъв за 130 лева.
Аз си купих нов от Англия за 420 лева. Чакам го да дойде другата неделя и ако ви е интересно, мога да пусна снимки, като пристигне.
Аз питам само за свредлото,а не за машината която я продават с него. В руски сайт то струва 60 лв. Питам за у нас дали се продава
http://www.holzmannbg.com - Иван Николов - Ямбол - 0896646279 - продава комплекти такива свредла за длаб
за да ги ползвам на настолната бормашина правих допълнително приспособление и работят перфектно
EDI - майстор
Да, в каталога пише, че комплект от 6 чизъла 6,8,10,12,14 и 16 струва 69 евро.Цената хич не е лоша, между другото.
bogomilZ - специалист
EDI написа:
Да, в каталога пише, че комплект от 6 чизъла 6,8,10,12,14 и 16 струва 69 евро.Цената хич не е лоша, между другото.
ако е необходимо ще ти направя снимки на приспособлението
EDI - майстор
Благодаря ти :partyman: , за сега не мисля да си купувам, но е интересно да се види.Може да пуснеш снимки за някой друг колега, ако иска да прави такива сглобки, имаше интерес напоследък към такава машина от колеги.
kendal - специалист
абе той колегата и предния път обеща снимки ама сигурно е нямал възможност, дано сега стане ще чакаме да видим ,може да откраднем идеята :-D,упс извинявай Еди че ти клепам темата ,иначе съм много впечатлен от желанието и най вече търпението да правиш нещо от нищото продължавай да ни радваш окото и душата
EDI - майстор
А, няма проблем.То така или иначе използването на чизъла е свързано с правенето на врати.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 21

Тема "Проект и изработка на интериорна дъбва врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: