Всичко за дърводелството
joroantonov - специалист
radius написа:
joroantonov написа:
На шкафа където е коритото слагай вертикална царга отгоре отпред и отзад долу на дъното отзад отгоре не се слага - само пречи дори и да влезе коритото няма да може да се сложи батерия.
Означава ли че съм късметлия щом сложих без проблем батерията при наличие на царга отзад?
Не естествено, зависи от размера на мивката и шкафа, при шкаф на 51 см и мивка около 50 си точно в областта на задния край на шкафа, с по-малка мивка си вътре.
SithLurker - специалист
Ето я кривата стена за гърба.

В двата края гърба ще опре в стената но в средата стената е навътре с близо сантиметър. Отделно стената отстъпва с 2-3 мм в горната чат на гърба.

Залепих няколко лентички от фибран(със съответната дебелина) на стената за да се получи една равнина (перпендикулярна на плота) на която да опра гърба като го натисна да го лепя.

Тези "кюфтета" от силикон дали няма да се разтекат като са близо сантиметър дебели? И ще държат ли въобще или да мисля друго решение?

Прикачен файл

stena.png Това е кривата стена.
miliad - майстор
Не го мисли толкова. Няма да се разтекат. Горе колегата правилно е описал монтажа.Ти си подредил долния ред и гърба ти стъпва отгоре няма къде да иде. Горни шкафове нямаш още като гледам, така че може да завиеш 2,3 винта в стената над плота и с планка да го претиснеш временно докато засъхне силикона, или ако имаш монтажно лепило редувай ивиците - силикон,лепило,силикон - лепилото има повишена начална якост и държи плота на място.
SithLurker - специалист
Сложих гърба (за сега не мърда :) ), но като започнах да подреждам горния ред осъзнах че съм направил една грешка при дизайна.
Исках долната част на аспиратора (тази която се издърпва) да виси под линията на горния ред шкафове, но чак след като залепих гърба осъзнах че е трябвало да изрежа гърба, за да може тази долната част на аспиратора да легне върху него. Сега ще скъся страниците и ще го преправям така че долната част на аспиратора да съвпадне с долната линия на горния ред шкафове. Ще трябва да търся някой да ми скъси вратичката над аспиратора и да ми я кантира.

Другото което открих със закъснение е че така както е сложен контакта за печката не може да се пъхне до край печката в отреденото и място, ще опира в щепсела. По принцип на тези вдградени печки контактите стоят зад печката, нали?

Прикачен файл

izdynka02.png Този контакт трябва да се измести в някой от ъглите.

Прикачен файл

izdynka01.png Не съм предвидил място за да влезе нормално аспиратора.
cvetomir_77 - специалист
SithLurker написа:
Сложих гърба (за сега не мърда :) ), но като започнах да подреждам горния ред осъзнах че съм направил една грешка при дизайна.
Исках долната част на аспиратора (тази която се издърпва) да виси под линията на горния ред шкафове, но чак след като залепих гърба осъзнах че е трябвало да изрежа гърба, за да може тази долната част на аспиратора да легне върху него. Сега ще скъся страниците и ще го преправям така че долната част на аспиратора да съвпадне с долната линия на горния ред шкафове. Ще трябва да търся някой да ми скъси вратичката над аспиратора и да ми я кантира.

Другото което открих със закъснение е че така както е сложен контакта за печката не може да се пъхне до край печката в отреденото и място, ще опира в щепсела. По принцип на тези вдградени печки контактите стоят зад печката, нали?
Ще справиш. Аз колко съм бъркал и преправял. Важното е че си признаваш грешките и търсиш помощ и съвети. От мен запомни едно - Сам човек само за едно нещо в живота става. Сети се сам кое е това нещо.
Иначе като гледам става красиво.
ZEDYCUS - майстор
За вградената печка монтирай контакт твърда връзка, ако е висок не слагай капака му. https://www.google.bg/search?q=%D1%82%D ... B800%3B600
Широчината на горния шкаф колко е, ако е повече от 29см аспиратора ще стане както искаш, мери ли го на място. Предния му край се подравнява с вратата, а не със страницата. :partyman:
colyo - специалист
И аз го играх същия Хикс:))) Отзад сложих връзката без капаче а шкафа над аспиратора си го подкастрих сам, колкото при монтиран аспиратор да се изравни с останалите шкафове. Единствено ходих до едно цехче за разкрой да ми кантират вратичката по новия размер.
Прикачен файл:
WP_000626.jpg
ZEDYCUS - майстор
colyo
Какво е това с колелцата, които се виждат. Газовата бутилка или кошче за боклук. :)
colyo - специалист
Досвидяха ми се 350лв за механизъм с кошове за ъглов шкаф и си направих това........
Прикачен файл:
WP_000509.jpg
.....а за най-отвътре си взех готово нещо с 2 кошници на колелца от Карфур.
joroantonov - специалист
Ако ще прерязваш вратата и ще вдигаш абсорбатора, запази си парчето от вратата - може да смениш челото на абсорбера с него, само трява да го кантираш от към ряза. Ако е с вертикален фладер става много добре.

Тема "Проектиране на мебели за апартамент - съвети и критики" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: