Всичко за дърводелството
Pooh - майстор
Амиии ... миш-маш! Бързостягаща варова смес, която е компрометирана по начало - варта обича водата, гипса - не. Има какви ли не изпълнения - цимент+гипс, теракол+гипс ... всички се правят, за да стяга по-бързо (майсторите да издават по-бързо обекта) и да може да се полага на "по-дебело" - вместо няколко пъти да се пълни - наведнъж. За пореден път ще кажа - всеки материал си има предназначение и смесването на различни материали, рядко минава безнаказано. В случая, ако е толкова важно да се запълнят процепите между дъските - дори и монтажната пяна е по-добър вариант, от всичко съдържащо гипс. Но това си е мое мнение де. :wink:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Благодаря.
Caxo - специалист
Може би ще се окаже най-добре с монтажна пяна, само че от тази която не уваличава обема си, иначе ще стане мазало :lol: Не знам само дали ще може тази пяна да се лакира за да се наподоби цвета на дървото...
VLADO66 - майстор
То хубава работа с пяната ама нанасял ли си пяна на таван?Ще настане веселба,съпроводена с увеличен разход,псувни и разкрасителни процедури.Сложи найлон на пода да не се наложи да го циклиш после :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Аз наистина бих пробвала с гипсова шпакловка. Пълни с а толкоз модификатори, че като нищо ще свърши работа.
Цък-цък с шпакличката.... С пяна не виждам как ще се оправи човекот, нищо лично, явно не го познавам
Caxo - специалист
Нанасял съм разширяваща пяна точно с тази цел, но като временно решение...после с макетен нож изрязвах излишното. Плюса е че поема деформаци, върши си работата, но като я изрежа се появяват много шупли и не стои добре, затова питах дали има някой по-естетически издържан метод за справяне с проблема :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Пяната може да се шпаклова с акрил, акрилът Може да се боядисва, за разлика от силикона.
Аз бих опитала с хоросан или с гипсова шпакловка. Знам, знам, че е твърде олдскул. Едното поне, ще хване
ZMeyGorianin - майстор
Стига сте си играли с тези мацаници. Точно в механата на стара къща, където тавана след събаряне на мазилката изглеждаше като твоя наковах вагонна шарка върху летви. Минах я с една ръка лазурен лак "орех" и не е мръднала 10 г. Покрай стените съм сложил дървени подови первази. Пада малко боклук само между стената и перваза, но може да се запълнят по-големите разтояния с пяна да речем, ама не ми се играе. На снимките не се вижда тавана много добре, но се разбира за какво става въпрос.
Прикачен файл:
DSC00661.JPG
DSC00661.JPG (66.84 KиБ) Видяна 1120 пъти
Прикачен файл:
DSC00658.JPG
DSC00658.JPG (69.7 KиБ) Видяна 1120 пъти

Тема "Лакиране на таван в домашна механа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: