Всичко за дърводелството
nikolson - майстор
swenstyle написа:
за съжаление ми казаха още по висока цена 1800 лв/м3
Не знам за такава цена? Днес синът ми взима две "царги" за легло. Р-ри 200х20х2.5, цената е 9 лева/бр., т.е. 900 лв/м3.
Фитилчо, купувал съм дъб и ясен от горското. Заслужава си на трупи. За чам не съм сигурен. Имай предвид, че рандеманът е 55%. Номерът е да не те прекарат с качеството. Мога да опиша нещата, ама не е за форума. Това, което показах на снимката е от греди 10х10 сушени пет години. Мисля че ти бях обяснявал тогава. Ходенето в гората не е толкова "проста работа". Камионът трябва да е с кран със щипка, гатерът да ти е на път, суши се нефасониран, горските трябва да са ти познати. Дървесината има качества и като нищо могат да те подхлъзнат.
swenstyle - специалист
предполагам тези царги ги има налични от стандартните размери които предлагат, докато за нестандартния ми размер който най вероятно преправят от някой стандартен, и фирата си ми влиза в цената, може би плащам дъски 12х2,5, а вземам 9х1,5, и 10 торби талаш :-D
сега обмислям ширината на дъската да не е 9 а 12см, то най добре е да питам конкретно на първото място кой е най оптималния размер със най малко фира
nikolson - майстор
Е, какви "стандартни" размери? На сайта им ламперията е 12.50 лв/м2. Това е последния ред на ценовата листа. Колко да струва заготовката, преди нут, перо и фаска? Виждаш, че съм от Ямбол. Нещата ги уговарям по телефона и той само плаща и взема.
mavryt4o - майстор
Аз взех от пловдив фирма Партов дюшеме на 13лв квадрата на 2,5см или 520 за кубик.малко е влажничко но за твойте нужди ще ти е екстра .Окрайчваш нута и перото остават 7см имаш и достотъчно дебелина да фасонираш перфектно и долния край .
nikolson - майстор
mavryt4o написа:
Аз взех от пловдив фирма Партов дюшеме на 13лв .
Баси, тоя изби рибата. Сега погледнах сайта, ламперията е 8 лв/м2. за 4 метра, а пише, че варира според дължината. :partyman:
mavryt4o - майстор
nikolson написа:
mavryt4o написа:
Аз взех от пловдив фирма Партов дюшеме на 13лв .
Баси, тоя изби рибата. Сега погледнах сайта, ламперията е 8 лв/м2. за 4 метра, а пише, че варира според дължината. :partyman:
Ламперия ми каза нещо от сорта на 7лева .Иначе шефката ме посрешна с ,,кажи бате"една цаганка с златни зъби много любезна .Ще поспамя малко темата но залепих от мерак три плота за един шкав 140/60см от въпросното сурово дюшеме оставил съм ги и чакам .Какво по принцип може да стане при съхненето дали да не ги няредя с дъсчици и да ги стегна?.
Фитилчо - майстор
nikolson написа:
swenstyle написа:
за съжаление ми казаха още по висока цена 1800 лв/м3
Фитилчо, купувал съм дъб и ясен от горското. Заслужава си на трупи. За чам не съм сигурен. Имай предвид, че рандеманът е 55%. Номерът е да не те прекарат с качеството. Мога да опиша нещата, ама не е за форума. Това, което показах на снимката е от греди 10х10 сушени пет години. Мисля че ти бях обяснявал тогава. Ходенето в гората не е толкова "проста работа". Камионът трябва да е с кран със щипка, гатерът да ти е на път, суши се нефасониран, горските трябва да са ти познати. Дървесината има качества и като нищо могат да те подхлъзнат.

От 15 куб. метра трупи, извадих десет кубика дъски и греди(отделно бая капаци, от тях ще извадя доста материал , вече с търпение и на банцига вкъщи), значи си прав....
Но цената на трупите е смешна, можеш освен това да си подбереш материала, щото то от чам до чам... ехееее...
Благодаря за уточнението :)

Иначе всички изброени неизвестни ги имам, и мисля да се възползвам . То не е и в гората, а до склада на горското :wink: и можеш да си избираш.

Драсни едно лично като имаш време :cool:
Последна промяна от Фитилчо на чет фев 25, 2016 8:59 am, променено общо 2 пъти.
nikolson - майстор
mavryt4o,
При съхненето какво да стане, да се изметне, да отдели. Хич не е спам. Даже, ако ми пратиш на ЛС линк с Гугъл стрийт на точното място ще съм ти задължен. Всяка седмица имам кола за Пловдив, баш ми е удобно на Брезовско. Тъй и тъй не е пълна на връщане.
Последна промяна от nikolson на чет фев 25, 2016 9:00 am, променено общо 1 път.
Фитилчо - майстор
Маврудски, колко е дебело тва дюшеме и от какъв материал е- какъв чам имам предвид
mavryt4o - майстор
nikolson написа:
mavryt4o,
При съхненето какво да стане, да се изметне, да отдели. Хич не е спам. Даже, ако ми пратиш на ЛС линк с Гугъл стрийт на точното място ще съм ти задължен. Всяка седмица имам кола за Пловдив, баш ми е удобно на Брезовско. Тъй и тъй не е пълна на връщане.
С телефона съм и не му разбирам много но то е само на главния път срещу кауфланд те се виждат челни дъски кучешки колиби .Не е топ качество но за неотговорни работи става.

Тема "Сухи, рендосани ТЪНКИ дъски от къде?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: