Всичко за дърводелството
VladkoM - специалист
Явно повечето хора са за Макита, но как да я взема когато няма никаква гаранция в България. Ако не дай си боже стане нещо ремонта трябва да е за моя сметка, няма да го връщам до Америка за ремонт, той ще излезе златен :) Докато Бош имат гаранция, не знам как ще се получи понеже се поръчва от човек и не знам какъв документ ще ми дадат за покупка от САЩ, и дали ще важи тази гаранция тук :)
Все пак имат представителства и все от някъде трябва да има консумативи (пирони и кламери) Живи и здрави скоро ще го поръчам и когато пристигне ще се похваля :)
Virtex - майстор
Една друга марка има cordless 18V framing nailer с 50мм-90мм пирони на цена ~550лв с доставка (без батерия и зарядно).
Консумативи за тях не знам как точно стои въпроса. Но нямаш компресор, нямаш кабели/маркучи, само уреда в ръката. Вземаш и ковеш за каквото ти трябва. Верно, че за 90мм зависи в какво дърво забива и пневматичният може да е по-добър за твърдо дърво, но зависи кое се предпочита.
VladkoM - специалист
Както казахте е без (батерия и зарядно) като сложим и тяхната цена ще стане много, няма да има и гаранция и по-добре да се вземе от тук с гаранция.Не знам тази батерия колко време ще издържи, колко пирона ще забие, трябва да има и резервна батерия да не каже, че за по-голяма работа ще трябват и 2 резервни батерии. А относно компресора (имам компресор) в страни който ползват такива инструменти гледам преобладават пневматичните инструменти пред тези с батерии, газ, и патрони.
Chefo77 - майстор
Като човек, който е ползвал доста време такери на ток и на пневматика (и то не за по 50-60 лева), смея да твърдя, че нямат нищо общо в мощностите си. Пневматиката е депресиращо по-мощна :) А акумулаторните варианти не са на силата на кабелните. Да, за чам сигурно ще забива някакви милиметри, вероятно всички по спецификация, но в твърда дървесина забрави!
Virtex - майстор
Възможно е и да е така.

Случайно попаднах на тези безжични такери/пистолети и гледах разни видеа, защото ми беше интересно дали изобщо правят нещо. Според ревютата се справят, поне това, което показват.
VladkoM - специалист
Малко яснота :) Пистолета е поръчан утре трябва да бъде изпратен от Хамерика. Когато пристигне ще дам мнение :)
VladkoM - специалист
Готово, пистолета е наличен :) Днес бях приятно изненадан от една спедиторска фирма, доставиха ми пистолета. На 25/01 беше изпратен от САЩ и днес пристигна. Моята изненада беше, че не мина през митница, а пристигна направо в нас :) Днес поръчах и пирони като пристигнат пак ще кажа как е и ще направя някой клип да покажа.

Прикачен файл

16466396_10208237322639933_1246908953_o.jpg
Virtex - майстор
VladkoM написа:
Днес поръчах и пирони
Да попитам : от къде, какви и на каква цена ? :-D

Тема "Пистолет за пирони Bosch vs Makita" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: