Я да питам - някой разбичвал ли е дънери с верижен трион? Изглежда ми като нещо интересно за проба
Също така някой ползвал ли е така наречения chainsaw mill?

themask написа:Я да питам - някой разбичвал ли е дънери с верижен трион? Изглежда ми като нещо интересно за пробаДънер не съм, но скоро разбичих по дължина чамова греда 12х12 см. дълга 4 метра. После я позагладих с пила за дърво и след това с машинка за шкурене. От получените гредички си направих стълба. Мисля, че в твоя случай също е възможно.Също така някой ползвал ли е така наречения chainsaw mill?
Virtex написа:Из Пловдивско си има гатери за бичене, това с резачката няма ли да "вземе" много от полезният материал ?Има ама искат билети печати разришителни не им се работи с чужд материал.Имам резервен вариант но всичко е на ръка няма мотокар и кячеството е много лошо ще видим
themask написа:mavryt4o, като гледам пичовете първо хващат една алуминиева стълба за дънера и водят по нея. За втория срез вече си имаш равна повърхност. За триона си прав - трябва си по-сериозен. Аз мога да ползвам един, който поема от 16" до 36", така че не мисля да има проблеми с мощност и дължина.Един труп за теб
Virtex, то гатери има, ама като да кажем съм видял огромен дънер в изоставен двор, как да го замъкна до гатера?Колкото до фирата - има я, но ако не си купувал материала, какво ти пречи? Отделно гледам поне по американските клипчета, че ползват различни вериги за този тип рязане, които правят по-тънък срез. Не знам тук дали ги има...
EDIT: Mavryt4o, като направя и пробвам приспособлението, и ако още не си разбичил, ще ти мина на гости ;)
mavryt4o написа:Има ама искат билети печати разришителни не им се работи с чужд материал.Имам резервен вариант но всичко е на ръка няма мотокар и кячеството е много лошо ще видимТо има варианти, зависи къде си, но вече подробности е за предпочитане да е на ЛС поради някои особености
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: