• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Всичко за дърводелството
Чираче - майстор
Dino23 написа:
Плоскостта е 15 мм., това проблем ли е за набиване на диблите или за нещо друго ?
Това е по-тънко от вестник, и не става за мебели. Каквото и да направиш, пак ще се разбият отворите. Според мен единствения вариант и с планка, но по-голяма, и с повече винтове. Има и други панти по височина, ако не може да се компенсират тия 2 мм. с регулировка.
Dino23 - помощник
Ако правилно съм разбрал трябва да пробия 10 мм. за да вкарам диблите, значи 15 мм. страница не е проблем. Ще пробвам с дибли. Благодаря за насоките.
plamen6703 - майстор
Голям проблем са тези 15 мм, но ти нямаш голям избор за действия... пробвай с диблата и ще споделиш резултата.
Чираче - майстор
Резултата ще е плачевен :lol: Мога да ти изработя планките, само ми изпрати пантите. От къде си?
plamen6703 - майстор
Инвестирането в мебели Виденов като цяло е свързано с мъка и сълзи :lol:
Dino23 - помощник
Пламене разбрах за качеството на гардероба още след първия ти пост. Не мисля че има смисъл в няколко поста да се отбелязва какъв боклук са мебелите на тази фирма. Съгласен съм с теб, че са некачествени, но нека не се концентрираме върху това. Търся мнения как да ремонтирам въпросната врата, а не как да изхвърля гардероба защото е от грешната фирма и няма смисъл нищо да му се ремонтира. Не разбрах каква е разликата от набиването на дибла 10 мм. в 15 мм. ПДЧ и 20-30-50 мм. ПДЧ и защо варианта с метални пластини е по-здрав от този с диблите ? Защото ще са захванати с повече винтове в плоскостта която е супер тънка и ронеща се или защо ?
Чираче, от София съм. Планки тук по хипермаркетите има навсякъде. Ако реша да го правя така ще намеря планки. Притеснява ме че 2мм. планка ще измести пантата и оттам вратата в някаква посока която не знам дали ще мога да компенсирам с реглажа на пантата.
plamen6703 - майстор
Дино, ти си разбрал, но знаеш ли колко хора не са разбрали и си дават парите за нещо, а получават нищо.
Най-добрият вариант в твоя случай е на колегата "Чираче". Въпроса е дали ще успееш да се справиш с металните планки. За това ти предложих варианта кит и варианта дибла. Крайният вариант ти ще го избереш като изпълнение и ми се иска да е по-добрият вариант да си свършиш работа.
В никой случай не съм искал да те засегна в избора ти на гардероб!
plamen6703 - майстор
Dino23 написа:
Планки тук по хипермаркетите има навсякъде. Ако реша да го правя така ще намеря планки. Притеснява ме че 2мм. планка ще измести пантата и оттам вратата в някаква посока която не знам дали ще мога да компенсирам с реглажа на пантата.
Щом имаш такива притеснения опитай като вземеш планиките да ги наложиш на място, да очертаеш мястото с молив и с далта без каквото и да усилие ще успееш да "изкопаеш" паздера с 2мм по очертанието. Планката ще пасне на мястото, може дори да намажеш с лепило отдолу, завиваш видите, монтираш пантата и си готов :)
Желая ти успех!
mcm - специалист
Вземаш кибритени клечки, топиш в Ц 200 набиваш в отвора и чупиш, после пак докато има място. На другият ден навиваш винтовете и си ти. Като гледам на снимките пантите са хванати с 2 винта, а по средата имаш място и за трети, вземаш малко по дълъг и го навиваш. Успех !!

П.П Не вкопавай планки, талашита не носи каквото и да е вкопане, прекалено рехав е !!!
zz_stefanov - майстор
Проблема е в тънкия материал. Имайте на предвид, че при тази дебелина устойчивостта на материала се дължи на ламината. Вкопаването ще наруши здравината в случая, диблите и китването също няма да станат здрави. Планките са най доброто решение в случая, понеже разпределят усилието от тежестта на вратата на по голяма площ, но дават отместване.
Все пак бих опитал първо с диблите, като с лепилото се обмазва добре и отвора. Проблема е, че ще ти е трудно да не пробиеш плоскостта от външната страна.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Разбито захващане на панти на гардеробна врата - как се ремонтира ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: