• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Всичко за дърводелството
la_bamz - специалист
Естественно, че са много :)

За това гледах под 200 лв второупотребен ... макар че за 40-50 лв май май .. нов ще е :)
ZEDYCUS - майстор
Виж и Етрополските мотори на ММмоторс http://mmotors.eu/produkti/elektrodviga ... n-1-detail
Имат и представителство във Варна. Миналата година взимах монофазен 0,55кв за една бормашина.
Фитилчо - майстор
нЕма се ядосваш и да прайш компромиси. Цяла седмица се занимавам с един циркуляр Кити 619 и понеже целият механизъм за наклона ЛИПСВА ! Се налага да си го смуча от пръстите понеже не зная как е бил и да го измислям наново :?
(това да ти вдъхна малко кураж с начинанието :lol: )

Изображение

Изображение

Изображение

И струга си пуснах, щото ми писна се занимавам с ИДИОТИ !

Изображение

Изображение

Изображение

Плашката е с нестандартна стъпка. Частите стояха 2 седмици при стругар ,който не ги пипна естествено...накрая си ги взех.
Занесох им целият циркуляр ! За да измерят резбата. Измериха я- 16мм стъпка 1.5 , и аз така я бях премерил, но все пак да съм сигурен, щото вътрешна резба се мери трудно и е малко на опипване/усет... и ми е за 1 път.... Човека извади плашка за целта.
Като си взех частите взех и плашката. Даде ми я. Днес половин ден си играх и направих втулката,след което направих държач за плашката, щото нямах 45 ммтров. НАвих резбата на струга за да подведе право...и.... с изненада установих, че ми е дал плашка 18 по 1,5,която естествено няма как да се навие в 16х1.5 :lol:

Няма да ти казвам как псувах.... :x :x :x
Понеделник с правилната плашка пак сме на конете.... :lol: :lol: :lol: наново
mavryt4o - майстор
Като заговорихте за стругари.Гредите за каретката ми трябваше да са с глухи отвори с резба....Сега разбира се лагерите лагерите удрят главите...

Прикачен файл

2018-04-01 10.49.06.jpg
kendal - специалист
Фитиле, аргона е голям човек :-D ,какъв ти е струга?
Последна промяна от kendal на нед апр 01, 2018 5:48 pm, променено общо 1 път.
Фитилчо - майстор
kendal написа:
Фитиле, аргона е голям човек :-D ,какъв ти еструга?
:lol:

За струга - http://www.lathes.co.uk/raglan/

Моя е малкия Ваньо- Little John :-D
ZEDYCUS - майстор
От Варна един продаваше за 1200лв малък Ваньо преди време.

Фитиле аргонирай по една капка и на щифтовете на чупещото каре, че имат навик да падат при употреба.(верно с гайковерт беше потребата, ма са разхлабват. :-D не вярвам да си турнал Гедоре или Каролус )
Фитилчо - майстор
А, да бе Гедоре... Форс :-D
Ще им ударя по една нецна капка за всеки случай :lol:
la_bamz - специалист
Фитиле, този път съм решил да ги направя нещата както трябва, и не пестя от нищо ( с изключение на боята, позлвам черна защото имах а не зелена каквато исках ).

Тази Събота и Неделя не остана много време да поработа над циркуляра, че именник бях :) Но все пак, започнах да сгллобявам механизма. Набих новите лагаери, всичко е почистено от ръжда и боядисано веднъж. Местат където няма боя, са почистени с разредител 2 пъти и обилно с WD, тук приемамм съвети ако има вариянт да ги намажа с нещо по-трайно. Долу горе се получи това с механизма :
Прикачен файл:
4.jpg
4.jpg (112.03 KиБ) Видяна 1146 пъти
Прикачен файл:
3.jpg
Прикачен файл:
2.jpg
Това е преди втората ръка боя. Реших след като го сглобя, да мина още веднъж с боята, мисля че има смисъл. Оказа се, че снимката след боята не се е получила, но все пак :
Прикачен файл:
5.jpg
5.jpg (65.61 KиБ) Видяна 1146 пъти
След това минах с телта и горната част на тялото и първия слой боя. Тук е някъде по средата :
Прикачен файл:
1.jpg
1.jpg (84.5 KиБ) Видяна 1146 пъти
Надявам се до сряда да мога да сглобя горната част, и вече по-сериозно да започна да търся мотор. Което ще е малко по-трудно упражнение, заради ремъците. Ако е малко по-голям мотора, не знам дали ще има ремъци в размера който би се получил.
la_bamz - специалист
Имам една молба от хората с такива или подобни. Понеже не получих цялата окомплектовка от циркуляра, ми ги няма държачите ( или не знам как да ги нарека ) на водачите на лиенала. Така беше обявена машината :
Прикачен файл:
SNimki.jpg
А дойде бе тях :
Прикачен файл:
Polucheno.jpg
Polucheno.jpg (54.56 KиБ) Видяна 1146 пъти
Може и да са само някакви дистанционери, нямам идея, за това питам ако може да дадете някаква информация. Благодаря предварително.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Тема "Въвеждане в експлоатация на Wadkin Bursgreen 10"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: