Всичко за дърводелството
шоп - майстор
Аз съм си го правил, имам и още един на дворното барбекю. Той е с размери 4х6,5м
Чираче - майстор
шоп написа:
Аз съм си го правил, имам и още един на дворното барбекю. Той е с размери 4х6,5м
Има разлика между твоя навес и чертежите.
шоп - майстор
Чираче написа:
Има разлика между твоя навес и чертежите.
Разбира се, че има. Чертежите, които топикстартера е приложил са от руски сайт и са за самоносещ навес, а не за навес анкериран към съществуваща масивна конструкция.
шоп - майстор
Ето снимка и на дворният навес над барбекюто.... снимката е мързелива и от вторият етаж, защото ме мързи да слезна до двора.
И тук има солари, но доста по-малко и по-леки. Само около 250 кг.

Мога да работя еднакво добре и с дърво и с метал, но лично според мен визията с дърво е по-приятна за окото, особено ако се търси ретро и рустикален стил.

За модернистична визия определено алумин, неръждавейка и стъкло са по-удачният вариант.

Прикачен файл

SAM_9507.JPG
Чираче - майстор
Нямах това в предвид. На чертежите гредите са успоредни, а при теб са на триъгълници. Това повишава страничната устойчивост.
шоп - майстор
Чираче написа:
Нямах това в предвид. На чертежите гредите са успоредни, а при теб са на триъгълници. Това повишава страничната устойчивост.
Не си прав. Триъгълните ферми са само и единствено с цел натоварването от соларите и предстоящият монтаж на окачен таван. И премостяването е 4.5 м :idea:

Триъгълната ферма единствено носи във вертикал. За диагоналното опаянтване се грижи само и единствено пълната дъсчена обшивка от дъски и стабилната връзка колона + хоризонтална греда.
шоп - майстор
И специално заради теб ( уважавам мнението ти, практичен си за покрив от термопанели и т.н.) си прекъсвам биропиенето и слезнах до кота 0 за снимки.
На този навес няма триъгълни ферми. Мертеците са 14х6. Навеса е на 18 години, дървенията е мината с лазурен лак абанос и нищо не е реновирано през годините :idea:

Прикачен файл

SAM_9508.JPG

Прикачен файл

SAM_9509.JPG

Прикачен файл

SAM_9510.JPG
Чираче - майстор
Нямам намерение да споря дали съм прав или не. И аз уважавам твоето мнение. Но не разбирам защо намесваш термопанели? В тая тема въобще не съм писал за това.
Жив и здрав, и си пий бирата с полусуровите кюфтета. :lol: Аз предпочитам скарата да е по-препечена. Въпрос на вкус.

Тема "Дървен навес" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: