• 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 40
Всичко за дърводелството
ribnikolaevi - майстор
Сега се замислям ... какви сглобки да направя на масива, щото на пречките синът ще се набира, в това съм сигурен ... Засега е лекичък, но ще води и приятелчета, а и той ще понаедрее ... В сериозен размисъл се вкарах.
Чудя се дали да закача първо надлъжните елементи за царгите и после напречните по мярка от място, или пък да сглобя цялата рамка от масив, да вкарам и дибли и тогава да я закача вътре в ПДЧ-то. Първия вариант е по-лесен за изработка, вторият позволява да вмъкна и дибли (но дали си струва това упражнение).
colyo - специалист
Първо да се извиня за набързо нарисуваната и технически неиздържана скица. Аз лично бих направил рамката както съм я нарисувал с външни размери, равни на вътрешните на леглото. Бих избрал види с диаметър около ф4мм и дължина такава, че да влиза около 15мм в ПДЧ-то. Повече от 4-5 види на дългата страна и 2 на късата мисля, че няма смисъл. Ако не те притеснява, че ще се вижда главата може да хванеш рамката и с каруцарски болтове.
Прикачен файл:
Document(5).jpg
ribnikolaevi - майстор
Мдааа, нещо такова ще е, не знам защо мислех за по-сложен вариант с планки ...
Точките са евровинтове, предполагам (някои им викат конфирмат). Иначе 4-5 винта за връзка между масив и ПДЧ ми се струват малко, ще прасна повече, за да се подсигуря. Вместо коларски може да ползвам свързващи болтове, те имат фасон...
ribnikolaevi - майстор
Остана едно място между гардероба и леглото от 7 до 8 mm. Чудя се с какво да го запълня, като ще правя болтова връзка там между царга легло и страница гардероб. Мисля нещо за шперплат, може би някакъв по-специален, по-плътен и здрав. Но се чудя откъде да намеря едно парче 60 cm х 20 cm. Едва ли по складовете продават под един лист ...

Прикачен файл

P1100387_02.jpg
P1100387_02.jpg (36.07 KиБ) Видяна 2555 пъти

Прикачен файл

P1100382_02.jpg
P1100382_02.jpg (31.08 KиБ) Видяна 2555 пъти
colyo - специалист
Няма ли да е по-добре да ги допреш? Конструктивно нищо не ти пречи.
ribnikolaevi - майстор
Леглото трябва да отиде максимално в ъгъла, а гардероба стана тежък. Реших въпроса с едно парче, което беше от някакви стари мебели. Май беше някакво по-плътно ПДЧ, хареса ми на здравина и го вкарах между леглото и гардебора. Даже пробвах леглото на една дрямка, не мръдна ...
Сега са на ход другите помещения. В антрето ме чакат два главни проблема (сигурно ще има и много малки).
Единият е как да изпроектирам най-правилно от гледна точка на монтажа тази част, която тръгва от единия край на стената, стига до отсрещния ъгъл и там завива, стигайки до края на перпендикулярната стена (на картинката).
Другият е за тия вратички, които са издадени стрямо "основнвата" равнина (на другата картинка). Точно тия вратички ще са гланц и грешките не са за препоръчване. Те ща са "вица" на интериора на антрето и е важно детайла да стане перфектно. Шаблонът за дибли работи добре, но не му се доверявам чак толкова. Друг въпрос, на който не се сещам отговора му засега е какви панти да ползвам.

Прикачен файл

Antre 02.jpg
Antre 02.jpg (41.05 KиБ) Видяна 2516 пъти

Прикачен файл

Antre 03.jpg
Antre 03.jpg (68.54 KиБ) Видяна 2516 пъти

Прикачен файл

Panta antre.jpg
Panta antre.jpg (27.16 KиБ) Видяна 2516 пъти
ribnikolaevi - майстор
Някой ползвал ли е подобни водачи, изглеждат ми стабилни и в двете посоки. И може би ще станат за механизма в който ще държа препаратите за пералнята ...

Прикачен файл

Водачи за меееханизма за препаратите.jpg
Водачи за меееханизма за препаратите.jpg (57.72 KиБ) Видяна 2495 пъти
shadowman - майстор
Използвал съм пуша на адар, ако искаш да държат тежко трябва дъното да е от ПДЧ, май носят до 25 кила.
ribnikolaevi - майстор
Сигурно половин час търся една тема, в която някой от прафесионалистите беше качил снимки на чекмеджета, на които челата бяха хванати със стеги. Ако някой ме разбра за какво питам, моля да помогне.
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 40

Тема "Мебелите за един апартамент - от идеята до реализацията" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: