• 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 40
Всичко за дърводелството
colyo - специалист
ribnikolaevi написа:
Сигурно половин час търся една тема, в която някой от професионалистите беше качил снимки на чекмеджета, на които челата бяха хванати със стеги. Ако някой ме разбра за какво питам, моля да помогне.

Благодаря колега.
ribnikolaevi - майстор
Моля, Кольо, но сме колеги само като съфорумци. Иначе допира ми с дървото е в съвсем друга сфера.
Пак да повдигна питането за монтажа на елементите в антрето, че искам да паснат по двете страни и в ъгъла. И тъй като ъгълът не е точно 90 градуса (вече съм сигурен), как да компенсирам. Мисля си за някакво декоративно парче, изрязано по мярка от място, което да се лепне отдолу (съответно ще му бъде оставено място) за да скрие неточността на ъгъла.Но ... как ще отрежа парче ПДЧ с точност до мм, че и Г -образно, че и не под прав ъгъл ...Дал съм на схемите (малко пресилено е разминаването от 90 градуса) какво имам предвид.

Прикачен файл

Кръпка 2162_001.jpg

Прикачен файл

Кръпка 2162_002.jpg
Кръпка 2162_002.jpg (5.5 KиБ) Видяна 2693 пъти
colyo - специалист
Моля, Кольо, но сме колеги само като съфорумци. Иначе допира ми с дървото е в съвсем друга сфера.
По образование съм автомобилен инженер , а като професия......"логистик".

Аз лично бих разделил шкафовете. Така ще ти отпадне необходимостта от напасване на такова "шантаво" парче (даже 2 парчета). Бих си пуснал единия шкаф открай докрай, като последната част да стане като двоен шкаф само с една вратичка. На мястото на втората вратичка бих долепил перпендикуларния шкаф и той ще затвори празния обем.
Фугата, която ще се образува може да се компенсира :
1. Като се монтира страницата на перпендикулярния шкаф под подходящия ъгъл така, че да залепне за първия.
2. Като се скосят дъното и тавана на глухата част на първия шкаф така, че да залепне за перпендикулярния.
Прикачен файл:
Document(6).jpg
3. Като се монтира бленда , която скрива фугата.
ribnikolaevi - майстор
Ти ще са разделени, това е ясно. И вероятно ще монтирам първо този, който има и шкяаф до пода. Ще го наместя максимално вдясно, до ъгъла и другия до него. Засега се спирам на решението с кръпка долу, която да скрие отварящата фуга.
shadowman - майстор
Ако искаш шкафа да е точно по стената правиш шаблон или мериш колко градуса е и отиваш някъде където имат център фреза или както точно го водят и ще ти го направят и няма да се чудиш как да запълваш дупките.
ribnikolaevi - майстор
Гледах някъде по мострените зали едно (май силиконово) уплътнение за цокъла на кухнята (подпъхва се под самия цокъл и се монтират заедно). Някой може ли да ме насочи къде има?
colyo - специалист
Моето го взех от Кент импекс.
ribnikolaevi - майстор
Мерси :supz: :gott: :cooler: :prayer:
Един интересен въпрос изникна. Искам вратите да са с еднаква ширина 600 (само една 1/2 от 600 - 300). Обаче ми е трудно да го направя. При ъгъла един от размерите бяга от 600 заради това, че плота трябва да стърчи малко. Как да реша проблема?

Прикачен файл

Kitchen 006_02.jpg
Kitchen 006_02.jpg (51.07 KиБ) Видяна 2547 пъти
colyo - специалист
Направи го 600-х и предвиди една малка бленда. При мен се получи много добре.
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 40

Тема "Мебелите за един апартамент - от идеята до реализацията" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: