• 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
Всичко за дърводелството
npelov - специалист
ламинирания паркет е лоша идея ако ще се работи дърво върху него. Ако се нарани с инструмент ламината е достатъчно трвърд да драска дървото. Всъшност май каквото и да е освен мдф/чам пак ще драска. Като рендосвах върху пдч плот облепен с PVC фолио остави доста гадни следи на долната страна (върху орех).
EDI - майстор
Масата ми е с ламинат и никога не съм имал проблем. :?
Алексов - напреднал
Преди доста време бях срещал във форума тема, в която колега показва как изравнява плота на стар тезгях с оберфреза направлявана по алуминиеви мастари. Ще съм благодарен ако някой може да даде линк към темата, защото нея откривам.
Алексов - напреднал
Сърдечни благодарности! :2thumbs:
Buliviv - специалист
Тъй като съм решил да си правя нов тезгях, искам да питам какво ви е мнението да използвам за плот черен влагоустойчив шперплат.
Дебелината му е 22 мм и смятам да използвам 2 или 3 слоя чрез залепване и хващане с винтове между слоевете по метода на Том Кастър не съм наясно обаче какво лепило ще трябва да използвам, заради гланцираната повърхност, може би "монтажно - силикон" /
Тезгяха ще е тип мобилна работна маса, защото пространството ми е ограничено.
За целта съм си набавил вече предно менгеме на "Irwin", както и част от дървения материал за носещата конструкция.
Важно е да добавя, че дърводелството ми е хоби и не го правя с комерсиална цел, а за удоволствие.
ZEDYCUS - майстор
Ползвай полиуретанов уплътнител PU40 в чорапите. Няма да мръдне, гаранция.

Ако не си набавил страничното менгеме, ще помогна. https://www.olx.bg/ad/darvodelsko-menge ... 7x0Fi.html Допълнителна отстъпка за форума още 10 лв надолу. Само едно е, другото е за моя тегях. :)
Buliviv - специалист
пон авг 27, 2018 5:17 pmZEDYCUS написа:
Ползвай полиуретанов уплътнител PU40 в чорапите. Няма да мръдне, гаранция.

Ако не си набавил страничното менгеме, ще помогна. https://www.olx.bg/ad/darvodelsko-menge ... 7x0Fi.html Допълнителна отстъпка за форума още 10 лв надолу. Само едно е, другото е за моя тегях. :)
Този шперплат дали ще държи, до сега не съм го тествал във времето .
Относно страничното менгеме за сега ми се върти в главата да ползвам "irwina" за странично. Като за начало ще го карам май само с него, знам че не е много добре, но съм загледал една настолна бормашина и събирам :roll:
ZEDYCUS - майстор
Шперплата е мек, но тъкмо няма да наранява каквото правиш. Човека от клипа препоръчва МДФ.
Моя сгъваем тезгях в гаража също е с МДФ, лакиран с полиуретанов лак. Изображение
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23

Тема "DIY: Работна маса/дърводелски тезгях" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: