• 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
Всичко за дърводелството
profesionalist_wood - майстор
Ама продаден ли е циркуляра Драпер??
cvetomir_77 - специалист
profesionalist_wood написа:
Ама продаден ли е циркуляра Драпер??
Мдаааааа. Изчезна яко дим. Тъкмо се бях наточил да го взема и някой ми го измъкна много набързо.
griffin - майстор
npelov написа:
Не е опасно. Ако се откъртят ще падне от височина 3-4 см. Гредите са 8х8см. Няма да се счупят. Циркуляра е хванат с четири 8мм винта (как им викаха на онези с шестограм глава). Направил съм гредите в основата по-дълги от циркуляра за да имат по-голяма площ и да е по-устойчив на обръщане. Отзад стърчат най-много за да поема натиска напред. Вече го разкарвах на колела - стабилен е.

Проблема на колелата със спирачки е че няма как да е много стабилно. Особено ако се въртят. Това нещо не трябва да помръдва докато се работи с него. Представи си както режеш изведнъж да се хлъзне настрани.

Има още един вариант - две колела 1 см над земята. Повдигам го 5 см и вече е като ръчна количка. Повдигам малко, подмествам и пускам. Няма да го местя всеки ден.
сложи колелца със стопер, мойте две от четири са такива и машината не мърда, въпреки че ако трябва да съм честен и с незастопорени колелца едвам мърда толкова е тежка с шкафа и :-D
npelov - специалист
griffin написа:
сложи колелца със стопер, мойте две от четири са такива и машината не мърда, въпреки че ако трябва да съм честен и с незастопорени колелца едвам мърда толкова е тежка с шкафа и :-D
Не питай старило, питай патило. Сигурно си прав, но все пак не ми се иска да е на колела докато режа. Обаче може да го ползвам като временно решение. Имам колелца със стопер, 4-те болта M8 поемат тежестта от пантите като се завият. Може просто да сменя колелцата, да завия болтовете и да го оставя временно така. Само, че май ще трябва да взема други колелца защото тези, които имам изглеждат малко слаби.
EDI - майстор
Има още един вариант.Сложи си каквито искаш колела.После си сложи 4 или 6 широки пети на шпилки.Пробий отдолу в краищата основата, набий си едни гайки и завий петите.Наместваш си циркуляра, развиваш петите и машината остава само на тях/хем ще можеш да си я нивелираш/, като колелата не докосват земята.После си ги завиваш и си прибираш машината, където искаш.
ddnnp - специалист
Да не пускам нова тема.. някой ползвал ли е такъв циркуляр http://www.amazon.co.uk/Bundle-Challeng ... B00BV70PT2 , и ако може да споделите някакви отзиви за марката като цяло :partyman:
mavryt4o - майстор
От доста време ми се иска да си направя странична каретка на циркуляра че с тези канали и плъзгачи не си е работа за големи детайли .Нахвърлях една идея ще я споделя малко е неясна но дано да ме разберете :? Гредата по която ще се движи ще е кутия 5на 10 с винкел заварен отгоре и шпилки към плота на циркуляра така ще се регулира докато наглася успоредноста с диска.Платформата на каретката 50 на 70 см 4мм ламарина.От долу заварен винкел разпробит в двата края много точно с по 2 отвора за 4 лагера който ще се плъзгат по гредата .Ще пусна и профил към долния край на гредата на който ще има 2 лагера който ще се регулират докато се нагласи и хоризонталноста.Така си мисля че ще усигуря стабилност във всички посоки .Само не съм мислил за регулиране във височина но майната му първо ще направя всичко и тогава ще монтирам точно.Та се питам бъркам ли нещо ?

Прикачен файл

каретка.jpg
каретка.jpg (64.17 KиБ) Видяна 964 пъти
bulhomes2 - майстор
Шпилките ще се огънат веднага. Цялата тежест на каретката се държи само от върха им - имаш огромен огъващ момент.
mavryt4o - майстор
bulhomes2 написа:
Шпилките ще се огънат веднага. Цялата тежест на каретката се държи само от върха им - имаш огромен огъващ момент.
ако мислиш че е само това няма проблеми ще сложа нещо по-стабилно
bulhomes2 - майстор
Трябва да е нещо невероятно стабилно, което не мога да си представя какво ще да е. Погледни каретките на купешките циркуляри, че винаги имат опора, която да неутрализира този момент!
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25

Тема "Циркуляр" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: