• 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 193
Всичко за дърводелството
cvetomir_77 - специалист
Преди няколко дена жената каза, че иска шкаф за лекарства (аптечка). Днес детето видя какво направих и каза: "Тате омръзна ми тази табуретка искам нощно шкафче." На този етап показвам "аптечката", която е с финиш масло на този етап. Утре мисля да я мина с някаква вакса. Не успях да сътворя собствено производство - поне не цветна. Колкото до безцветна се оказа че няма проблем. Ето и снимки на творението ми:

Прикачен файл

IMG_20160110_160954.jpg

Прикачен файл

IMG_20160110_161043.jpg

Прикачен файл

IMG_20160110_161101.jpg

Прикачен файл

IMG_20160112_192349.jpg

Прикачен файл

IMG_20160112_200457.jpg
iavor - специалист
cvetomir_77 написа:
Преди няколко дена жената каза, че иска шкаф за лекарства (аптечка). Днес детето видя какво направих и каза: "Тате омръзна ми тази табуретка искам нощно шкафче." На този етап показвам "аптечката", която е с финиш масло на този етап. Утре мисля да я мина с някаква вакса. Не успях да сътворя собствено производство - поне не цветна. Колкото до безцветна се оказа че няма проблем. Ето и снимки на творението ми:

И красиво и полезно ! Поздравления =D>
То и аз съм си направил аптечка,но не е за показване.
Последна промяна от iavor на ср яну 13, 2016 6:58 am, променено общо 1 път.
EDI - майстор
Цецо, какво е това, дето се е надуло между рамката и таблата - полиуретаново лепило или пяна.На нещо такова ми прилича.Малко опасно да се лепи таблата.
Последна промяна от EDI на ср яну 13, 2016 8:59 am, променено общо 1 път.
lavka86 - специалист
Дали няма да се сцепи таблата, ако е залепенас лепило?
Ако е с пяна, дали ще има възможност за свиване или раздуване?
Иначе добре е станало. Браво. :partyman:
cvetomir_77 - специалист
До сега не съм лепил таблите. Този път реших да пробвам какво ще се получи. По принцип между таблата и рамката слагам едни фитили от пеногума, но сега не ми се занимаваше да ги търся. А и дървото не би трябвало да мърда, понеже е запечатано с олио и вакса. Времето ще покаже!
EDI - майстор
Ако влажността в помещението не танцува в големи граници и дървото е сухо, вероятно няма да има проблеми.
bimbaeco - майстор
Смъртта, данъците и... движението на дървесината са сред малкото сигурни нещта във вселената :-D . Който има път, може да се отбие в Националната художествена галерия - всички табли на всички врати са пукнати, защото някой ги е залепил или заковал. На Цецо обаче сигурно ще му се размине, защото има луфт и лепилото се е разпенило. Това означава, че при свиване най-вероятно ще се скъса пяната, а не дървесината. Това си е направо за патент :-D
Ако беше лепил с поливинил-ацетатно лепило, таблите щяха да се пукнат на втората седмица (най-вероятно).
cvetomir_77 - специалист
bimbaeco написа:
Смъртта, данъците и... движението на дървесината са сред малкото сигурни нещта във вселената :-D . Който има път, може да се отбие в Националната художествена галерия - всички табли на всички врати са пукнати, защото някой ги е залепил или заковал. На Цецо обаче сигурно ще му се размине, защото има луфт и лепилото се е разпенило. Това означава, че при свиване най-вероятно ще се скъса пяната, а не дървесината. Това си е направо за патент :-D
Ако беше лепил с поливинил-ацетатно лепило, таблите щяха да се пукнат на втората седмица (най-вероятно).

Аз за това ги залепих. Защото прецених, че полиуретановото лепило се разпенва и ще поеме движенията. И въпреки това пак не е сигурно дали няма да се сцепят, а ако това се случи ще си направя по-хубави :finga: .
bimbaeco - майстор
Разпенило се е, защото има луфт - оставил си луфт в канала за таблата. Ако детайлите прилепват плътно, няма пяна и следователно ще има сцепване щом влакната на дървесината на различните парчета вървят напряко едни на други.
Залагам една бира, че при теб няма да има проблеми в тоя случай :drinkers:
cvetomir_77 - специалист
Направих малко ъпгрейд на "аптечката". Нови вратички и направих, че онези станаха отвратителни след ваксата (Приготвих ги за барбекюто). С тези определено няма да има проблем с лепилото, защото таблите не са лепени, а са "подпряни" с пеногумен фитил. Качвам снимки на монтирана и вече заредена аптечка (поне на половина). :)

Прикачен файл

IMG_20160116_203445.jpg

Прикачен файл

IMG_20160116_195816.jpg
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 193

Тема "Какво сътворих днес." | Включи се в дискусията: