• 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 40
Всичко за дърводелството
ribnikolaevi - майстор
Ето разположението, което съм намислил:

Прикачен файл

Ъгъл мивка котлони.JPG
Ъгъл мивка котлони.JPG (16.48 KиБ) Видяна 2533 пъти
miliad - майстор
Ако не си взел котлона,взимай двойка, че това не го виждам как ще стане. Реже се под цялата мивка, като добавиш и рязането за котлоните и от плота в ъгъла остават само трици и две ивици до стената.
ribnikolaevi - майстор
Ей това съм намислил за конструкцията досега. Махнал съм надстройката, за да е по-ясно.

Прикачен файл

Kitchen 006_09 ns.jpg
Kitchen 006_09 ns.jpg (32.74 KиБ) Видяна 2513 пъти

Прикачен файл

Kitchen 006_10 ns.jpg
Kitchen 006_10 ns.jpg (70.95 KиБ) Видяна 2513 пъти
maroka - специалист
Колега ribnikolaevi.

1- някой Колега беше споменал да се разделят шкафовете на отделни модули.
При конструиране на кухни това е 90% наложително, поради няколко основни причини:

- да се улесни внасянето на сглобените модули в помещението
- да се улесни монтажа
- ако се наложи корекция в размера, тя да се отнася към единичен модул

Не знам дали заради пестене на материал си направил цялата кухня на около 3 модула. Ще се измъчиш и със сглобка и с монтаж, да не говорим ако не си взел правилно някой размер.

2- забележката за плота също е на място.
В стремежа си да сложиш чудесна мивка просто не си си оставил работен плот между нея и котлоните.
Тази мивка иска дълъг шкаф, без делителни страници, които ще трябва да режеш.
Не че няма да стане, ама направо ще се получи бойно поле и тегав монтаж на сифоните.
Ако имаш и вътрешни чекмеджета в единият шкаф също ще има проблеми.

3- Конструкцията на шкафа за мивка не ти е правилна, или конкретно блендите.
Ето ти една бърза схема :)

Прикачен файл

Mivka.jpg
И не слагаш гръб на шкафа
Mivka.jpg (10.61 KиБ) Видяна 2505 пъти
ribnikolaevi - майстор
ОК, благодаря, а кое е лицето на схемата?
Гърбът се налага, защототой се явява лице към частта от дневната за почивка. Всъщност тоя плот отделя помещението.
Защо трябва дасе реже под отцедника на мивката, слиза надолу ли?
Мивката е на самият обект и тия дни не съм ходил там, но като отида ще я огледам по-подробно.

Само да вметна, че проектът ми е доста нетрадиционен. Но още като почна с паравана в банята, който Кристиан Нейко отказаха да ми го направят (бил сложен/невъзможен), мина през мебелите в детската (когато взимах оферти от фирмите общо взето ме разубеждаваха да не ги правя така), имам безопасен чакащ ток на 220 В в баня и тоалетна и още доста неща, които изглеждаха странни на хората, с които говорих, сега си функционират добре. И това ми дава сили да не се плаша от една кухня. На всеки проблем се намира решение, още повече щом ми помагат хора като Вас.

А можеш ли да дрансеш една такава бърза схема - разрез на монтиран плот. Колко трябва да стърчи напред той, за да не капе върху вратичките или вътре в тях? Фугата между вратичките и плота колко да са големи? Стандартните 2-3 мм или повече?
maroka - специалист
Това ти е страничен изглед (тип разрез), направен набързо :)

Плота надстърча точно 40 мм пред ръба на корпуса.
Като сложиш и вратичката ти остават около 20 мм - Ово е стандарт :-D

Едната бленда се слага по-надолу, за да ти е по лесен монтажа на връзката към преливника :)
Шкафа принципно е без гръб:

- по- лесен ти е монтажа на кранчета и мръсен канал, дистанциран си от стената и като резнеш гърба не остава почти нищо от него
- ако протече нещо да не остава влага, от която ще ти мухляса гърба

Като се завлека до офиса ако държиш ще ти направя една нова схема...малко по-'арна :wink:
ribnikolaevi - майстор
Разбрах те добре, благодаря. Остава само въпросът с фугата между плота и вратичките под него.
Водооткапът на какво разстояние от края на плота е?
А иначе ми е ясно, че това на схемата е разрез, инДжИнер съм. Питах обаче лицето наляво или надясно е? Предполагам е наляво, но ... да си питам.
Последна промяна от ribnikolaevi на пет ное 23, 2012 11:07 am, променено общо 1 път.
miliad - майстор
Водооткапа е 1-2мм ,може да се пренебрегне. Разстоянието между плота и вратата е по преценка, но 3мм мин. Сега правя кухня с 40мм разстояние. Явно си мислил доста по проекта и се надявам да отсееш от съветите това което на теб ти е нужно.
Може плоскостта към дневната да я вдигнеш 10-20см над плота, също и крайната страницата до миялната
да стане като параван- мисля ще е интересно.Виж тук http://www.zarrabg.com/?page_id=8&nggpage=2 как е завършен бюфета отгоре , и крайната страница на кухнята. Може да разгледаш и сайта добре е направен и има детайлни снимки на реални кухни.

П.С. Лицето на горната схема е от ляво
ribnikolaevi - майстор
miliad написа:
Водооткапа е 1-2мм ,може да се пренебрегне.
В момента ползвам кухня, при която не съобразих този момент. Водооткапа е на около 20 мм навътре и тече по външната страна на вратичките. Затова питам колко навътре да ги сложа.
miliad написа:
Явно си мислил доста по проекта и се надявам да отсееш от съветите това което на теб ти е нужно.
Напрово ме стопли, действително е трудно понякога да се отнасят с теб като с пълнокръвен идиот. Наистина доста съм мислил. Имам да доуточнявам неща, но основното е измислено. Както и по-нагоре писах, тази кухня въплъщава в себе си изобщо идеята за разпределението на апартамента. Има си недостатъци, компромиси, но те са осъзнати и направени с цел по-доброто зониране на целия апартамент. Ще ми се да не разискваме темата повече, минала е и през дизайнерска немощ (2 броя дизайнери, едната поне ни даде идея да за цветовете в детската и едно раздвижване в антрето) и доста безсънни нощи. Това е до което е достигнато и ще се движа по този план.
miliad написа:
Може плоскостта към дневната да я вдигнеш 10-20см над плота
Наистина ще има задигане, за да не пръска във врата на седящия на дивана зад плота. Но ще е от стъкло. Ако някой може да помага с детайли за стъкло, ще съм благодарен.

miliad, наистина съм благодарен за поста ти, явно си вникнал в идеите на проекта, отделил си време и желание.
Хубав ден!
miliad - майстор
Относно това, колко навътре е водооткапа, при различните плотове разстоянието е различно, но общо взето не повече от 1,5см. Така, че 2см навътре вратата е добре.

П.С. И да повторя като свекърва-раздели го това всичкото на модули, да си улесниш монтажа.
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 40

Тема "Мебелите за един апартамент - от идеята до реализацията" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: