• 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 83
Всичко за дърводелството
bimbaeco - майстор
Жив и здрав да си я ползваш!
bulhomes2 - майстор
+1. И моя щрайхмус няма такива палци. Не е им кой знае каква философията и лесно могат да се направят, но аз поне съм го насочил към вратата и не стоя никога зад него :lol: .
profesionalist_wood - майстор
Нали знаете лафа на Камата: Който играе, той пичели :-D
Не се ядосвайте за нищо
griffin - майстор
Палци могат да се направят конструктивно не е философия само е играчка че са повечко, иначе честито, с предавките може да имаш проблем само ако материала е с повече смола и валовете лепнат по него, мен ми се е получавало на кофти чам и от тогава гледам винаги да си държа валяците добре почистени иначе се натрупва смола почват да лепнат по материала и става проблем.
ZEDYCUS - майстор
Професионалиста я изтърва значи, който превари той "пичели".
Честито за машината, добре изглежда!
Сега вече по лесно ще довършиш къщата. :partyman:
Stefan2000 - специалист
Не знам кой е професионалиста и да не се чувства прекаран.
Темата я зачетох подробно след като купих машината и не съм ползвал инфо от тук. От няколко седмици следих Продавалника всеки ден, и след като не се споразумяхме за Рачо Ковача.
Да, машината я взех заради къщата, и сега е на село. Така че скоро няма да мога да я натоваря пълноценно. Но ме чакат тавани, дограми, а вероятно и дюшемето. Дано издържи. Но имам и 3-операционнта на Рачо Ковача, така че ще ги комбинирам.
Сега, не съм сигурен, включването задължително ли трябва да е през такъв електромагнитен прекъсвач, или може да се ползва пакетен прекъсвач, както на Якорудските. Като ще я ползвам монофазно.
m_markovski - специалист
Stefan2000 написа:
..... Взех я заради щрайхмуса, най вече.
Сега, както се вижда от снимките, има добри, но и слаби места.
Добре е че е желязна, Повдигащия механизъм на долния плот е много стабилен, поне на първо четене.
Слабо място ми се виждат тия пластмасови предаваки, но ще видим.
Най-големия недостатък обаче е че няма предпазни палци с-у обратно изхвърляне на детайла. Трябва да се мисли нещо по въпроса.
Двигателя е 1.5kW трифазен. Ще трябва да се мине на монофазен, но въпроса е ще стига ли мощноста.
Честито за машината и безаварийно с нея! Вярвам сега темата за вилата ще стане още поинтересна.
Относно машината и пластмасовите предавки - те са за подаващия механизъм на щрайхмуса и не са натоварени кой знае колко. Аз имах проблем с моето метабо и пластмасово колело поради недоглеждане (описано някъде по-нагоре в темата) и си мисля, че ако механизмът беше метален щеше да има доста големи поразии. Мисълта ми е, че това е нарочно отслабено звено, което се поврежда първо при голямо натоварване и играе ролята на бушон, така че да не се прецака нещо по-скъпо.
profesionalist_wood - майстор
Какво да направя сега? Дъските ми ще седят на двора да се скапват,парите ми мухлясват в портфейла а мостри на абрихт няма! :x Не ми се занимава да си играя с машини втора употреба.Предлагах на онези педерасти от Украйна да ми изпратят машина вместо за 900 лв давах им 1300 и пак не та не.
grace - специалист
Добре, а от Русия не иска ли никой да ги изпрати, има много онлайн магазини, питал ли си ги?
EDI - майстор
Тя твоята стана сложна - пари да имаш и да не можеш ги похарчи.тези от Украйна ги забрави, нищо няма да ти пратят.Разгледа ли нещо от ХОЛЦМАН, ШЕППАХ.
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 83

Тема "Избор на щрайхмус" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: