• 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 68
Всичко за дърводелството
lavka86 - специалист
И аз като колегата Алцек поработих върху приспособленията за масата. Подемника за фрезата е започнат, но не е довършен. И ето малко снимки.

Прикачен файл

IMG_7.jpg
IMG_7.jpg (52.27 KиБ) Видяна 2960 пъти

Прикачен файл

IMG_8.jpg
IMG_8.jpg (67.09 KиБ) Видяна 2960 пъти

Прикачен файл

IMG_9.jpg
IMG_9.jpg (59.04 KиБ) Видяна 2960 пъти
lavka86 - специалист
Ето и дооформените врати.

Прикачен файл

IMG_13.jpg
IMG_13.jpg (64.28 KиБ) Видяна 2875 пъти

Прикачен файл

IMG_12.jpg
IMG_12.jpg (64.72 KиБ) Видяна 2875 пъти
lavka86 - специалист
А това е подготвено за подемен механизъм за фрезата. Хода на буталото е 80 мм., а за фрезата ще и трябват около 55 мм. Така, че това ще се изпробва.

Прикачен файл

IMG_11.jpg
IMG_11.jpg (93.69 KиБ) Видяна 2871 пъти

Прикачен файл

IMG_10.jpg
IMG_10.jpg (93.15 KиБ) Видяна 2871 пъти
lavka86 - специалист
Колеги помагайте! Къде е най -удачно да направя отвор за монтаж на фрезата? В средата на плота или изместен малко в дясно. Питам, защото още не съм го отрязал. Благодаря предварително за Вашите мнения, защото сте се сблъсквали и с този проблем и всеки от Вас го е решил по един или друг начин.
EDI - майстор
По дължината на масата в средата.По ширината - сложи си упора и пресметни какви детайли ще фрезоваш, да не ти излиза упора извън масата.По принцип е добре да имаш колкото може повече място от към страната на детайла.
Този механизъм не тежи ли много, гледам, метален е.
big_death - специалист
ЧНГ на всички колеги -съфорумци , оцеляхме и тази Нова година след бурен запой :-D :partyman: ! Размерите на първата маса не са от значение , щото ще си направиш втора като усетиш къде какво ти "куца" :lol: Слагай фрезата в средата по дължина и малко в дясно по ширина където ще ти е и линеала ! Обратно водене на детайла не става - изхвърля го - имам в предвид ако линеала е в ляво като на банцига - това важи за външно отнемане на детайла ! Ако е в средата може би няма да има значение но тогава при пробата не опитах .успех в начинанието с фрезичката !
lavka86 - специалист
Благодаря Ви за съветите колеги. Това което измерих преди да отрежа е: по дължина - в средата 45см.; по ширина средата е на 34 см., а я измествам на разстояние от края на 45см. До края на линеала ще останат 13,5 см.- 14,00см. Мисля, че това разстояние на първо време е достатъчно. Приятна вечер!
griffin - майстор
Лавка извинявай ама каква е идеята на онова табло което си публикувал преди няколко страници бутони контактори с това ще вкл фрезата ли
Тани - модератор
Да! Това е много добра идея, която и аз смятам да изпълня... някой ден! Идеята е, ако спре тока и/или бутона на фрезата ти е блокиран, да не тръгне при идване на тока или включване на щепсела в контакта. Заради самозадръжката на контактора, при всяко отпадане на мрежовото напрежение по някаква причина, ще ти се налага да натискаш бутона на контактора за повторно включване. Така е много по-безопасно, а и няма опасност фрезата да работи цяла нощ или дори няколко дни, ако забравиш да я изключиш, като спре тока. Освен това , няколко контактора могат да управляват една прахосмукачка/аспирация. Я тъкмо съм започнал да пиша, да пусна и някоя снимка за всеки случай. Щеше ми се да е при завършен проект, но по-добре малко, отколкото нищо! Все пак всичко това е направено с ваша помощ ! Благодаря ви!

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
  • 1
  • 24
  • 25