• 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 30
Всичко за дърводелството
cvetomir_77 - специалист
Защото не знам как ще разположа машините, които имам, а и не съм стигнал до този етап :). Даже мисля да вкарам отделна "линия" трифазен ток. Работя по 8-10 часа седмично по този проект. На първо време искам да затворя прозореца, че става голямо течение. Дайте идея за работна маса - от какъв материал да бъде. Чам, бук, МДФ.
Последна промяна от cvetomir_77 на чет сеп 10, 2015 9:51 pm, променено общо 1 път.
griffin - майстор
Лично мое мнение, ама според мен трябваше да оправиш тоците, контакти и осветление преди да редиш инструменти. Гледам си сложил вече клацьорите за чаркчета на осб-то :)

Ако ще го ползваш за сглобяване може да направиш по-лека конструкция, ако си фен да си правиш тезгях :). Лично мен тезгях в стандартната си разновидност която съм срещал ми се струва прекалено малък.
Последна промяна от griffin на ср сеп 09, 2015 1:02 am, променено общо 1 път.
KingLin - майстор
Това го дават като най-евтиния вариант за работна маса с равна повърхност и голяма здравина.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=olMMwtvFtYs[/youtube]

Гледал съм и схеми със сменяем горен плот след като си го надупчил и изтъркал от работа :)
В тубата търси torsion table и ако чуваш английския ще чуеш и някой тънкости. Иначе самата маса всичко е ясно от видеото. Аз още само точа лиги за такова че нямам място :)
griffin - майстор
Една нова придобивка в работилницата - "чиста" маса :).
Плота е от стара рециклирана врата с окантовка от твърдо дърво, останалото от конструкцията е горе долу като другите шкафове които съм си правил, за да се връзват на външен вид горе долу :) , а и да се пестят кинти :-D.

Прикачен файл

DSCN1819.JPG
nautilus33 - майстор
Здравейте,
реших, че няма смисъл да пускам цяла тема за този въпрос, та за това ще попитам тук :)
Някой може ли да ми каже как се наричат тези болтовеhttp://www.fyneboatkits.co.uk/supplies/fasteners/
nikolson - майстор
Най-често шипова гайка. Ех, този труден български. :-D
nautilus33 - майстор
nikolson написа:
Благодаря за бързия отговор. Понеже до сега не бях виждал такива, а ми трябват за направата на едни преходници.
mavryt4o - майстор
nautilus33 написа:
nikolson написа:
Благодаря за бързия отговор. Понеже до сега не бях виждал такива, а ми трябват за направата на едни преходници.
най-големите който съм виждал са 10мм 22ст бройката в алати
nikolson - майстор
mavryt4o написа:
nautilus33 написа:
nikolson написа:
най-големите който съм виждал са 10мм 22ст бройката в алати
М10 и М12.
Фитилчо - майстор
Пускам снимка на първото направено нещо - сложих плот, да има къде да си бачкам. СЛедва развитие :lol:
Дет се вика, от самото начало показвам :-D

Изображение

Отдолу ще бъде разделен на три, с дървени бичмета и съответно и подпрян разбира се, да не провисва. После ще му направя врати и чекмеджета вътре.
Отгоре ще има шкафве, а над него табло за инструменти.
Става бавно, че няма много време :razz:
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 30

Тема "Моята работилница" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: