• 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 47
Всичко за дърводелството
kendal - специалист
Аз имам подобно руско но му липсва ножа ,за реставрация е но не му е дошло времето,пък и с абрихта ми е по лесно :-D

Прикачен файл

Снимка0362.jpg

Прикачен файл

Снимка0360.jpg
profesionalist_wood - майстор
Ножа е 10 лв в Ташев Галвинг,имат каталог със всички размери....
bagera1 - специалист
kendal написа:
Колега нямам претенции да съм капацитет в областта на рендетата но според мен си купил части от две различни рендета , на практика имаш нож и тяло на ренде ,липсва ти тази част
За направата на нещо подобно се замислих, на моят "обтегач" има ексцентричен палец с една тънка пластинка между палецът и ножа. Ппластинкаъа е захваната с едно болче което смених с по-дълго и пробвах принципа на действие на това от снимката ти. Ще стане така но не и с моят "обтегач, ще се прави друг или на наличният ще направя канал, законтрящ в гредичката. Без контра обтегачът се изплъзва.
Момци, снимките много помагат :prayer:
miliad - майстор
Да помоля и аз, за помощ!?
Имам това ренде, и се чудя що за продукт е.И освен ножа, нещо друго липсва ли?

Прикачен файл

Снимка0495[1].jpg

Прикачен файл

Снимка0493[1].jpg

Прикачен файл

Снимка0492[1].jpg

Прикачен файл

Снимка0491[1].jpg
bimbaeco - майстор
Това е двупосочно блок-ренде. В парвата посока действа като нормално блок-ренде, а наобратно е bullnose - предната част му е скъсена, за да влиза максимално дълбоко в ъгли.
Прилича на най-ранния модел Стенли № 130 - ако се съди по арките на бордовете (следващите са с прави бордове). Между двете перки, върху които опира ножът, трябва в чугунената отливка да има надпис с датата на патента.
Не мога да си обясня само страничната настройка, защото 130 го дават да няма такава опция, но понеже е ранен модел, може да е някакво по-странно изпълнение.
Възможно е да се окаже доста рядък и ценен инструмент.
cvetomir_77 - специалист
Днес си купих това чудо на техниката, за да се науча да работя с него, пък после ще видим дали ще си купя по-качесвено и по-скъпо.

Прикачен файл

IMG_20150326_211138.jpg
griffin - майстор
Каква марка е?
cvetomir_77 - специалист
griffin написа:
Каква марка е?
Е ти пък сега искаш и марка:). Пише че е произведено в Германия, ама като гледам изработката може даже не е минавало през Германия.
griffin - майстор
Аз само информативно питам :) моите рендеда са куча марка и честно казано страста към маркови ми е чужда ама викам да питам мой да е нещо рядко срещано :)
cvetomir_77 - специалист
Преди малко го пробвах. Ще върши работа, но трябва да се заточи и регулира. На кутията пише Производител: Индия, Марка: Спарта, Дистрибутор: някоя си фирма - Германия, Вносител: някоя си фирма - България. Като за 17 лв за новобранец е супер.
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 47

Тема "Заточване на рендета ,,Гладик,," | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: