• 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 180
Всичко за дърводелството
Здравейте! От известно време чета, но пиша за първи път!
Имам намерение/желание да си купя това [ http://www.onlinemashini.bg/6trayhmus-m ... 800w-/4324]
Моля помогнете с мнение! Навсякъде са описани максималните размери който поема, но мен интересуват минималните, например ще поеме ли летва с дебелина около 8 мм? Благодаря предварително!
Фитилчо - майстор
Трябва ти да го пренасяш ли? Затова ли толкова малко си харесал?
EDI - майстор
До колкото помня, МЕТАБО-то беше с минимум 5 мм.Машината е добра.
npelov - специалист
Фитилчо написа:
Трябва ти да го пренасяш ли? Затова ли толкова малко си харесал?
Лошо ли е да е малко? Освен че може би не е много мощно.
Фитилчо - майстор
Не е лошо, въпроса е, че за тея пари има щрайх,абрихт и бор апарат.
Като цяло това съм го имал и не ме очарова във никакъв случай ...а беше на Деуолт, води се най доброто. ПОдаването му е прекалено бързо за моите вкусове, освен това вдига такъв шум, че ти е бедна фантазията... представям си, ако му подам дъб какво ще се случи, а му подавах сух чам ...
Това е лично мнение, и ти казвам, че между това, деуолт абрихт щрайх, електра бекум абрихт щрайх, лурем абрихт щрайх и Аксмин абрихт, тая машина просто бледнее, ама с много ! С две думи спасяваш положението, обаче за тая цифра бясна, може да се вземе нещо не много, а МНОГО По добро !
Още нещо много важно, тази машина е с онзи тип тънки ножове, които НЕ СЕ точат а се сменят, а не е като да са евтини...както и голямата Електра Бекум 260, която в никакъв случай не е лоша машина, но и тя е с тънките ножове, за разлика от Деуолта, големи, който е с нормални и заточващи се ножове.
Изобщо имал съм доста машини, но тази е най лошо предсатавящата се !

Изображение Изображение

Говоря сравнение със големият деуолт имам предвид този или по старият му събрат зеления още по добре, по качествен е.

Изображение
griffin - майстор
JOkomo написа:
Здравейте! От известно време чета, но пиша за първи път!
Имам намерение/желание да си купя това [ http://www.onlinemashini.bg/6trayhmus-m ... 800w-/4324]
Моля помогнете с мнение! Навсякъде са описани максималните размери който поема, но мен интересуват минималните, например ще поеме ли летва с дебелина около 8 мм? Благодаря предварително!
На машината можеш да подложиш в леглото допълнителен елемент ламинат, или пдч с покритие и така да свалиш още минимално обработваемия детайл. Аз съм с hc 260 на електра и съм пускал до 3мм до сега, мисля че няма да е проблем и по тънко, но ако подаващите валовете не са метални :-D. Навремето имаш китайски абрихт-щрайх който ползваше еднократни ножове както каза колегата, но преработката да ползва стандартни ножове е лесна само дето после настройките са малко по-сложни. Ако машината е само щрайх може и да не може да стават настройките защото обикновенно с тях дават и едно приспособление за настройка на ножа, трябва да се разгледа конструкцията на това което искаш да купиш. Шума от машинките с колекторен двигател е мноого по голям ако това има значение, аз лично гледам да се преоборудвам с машини с индукционни мотори. Огледай за цените на консумативите преди да вземеш каквото и да е.
stoqnmonev - напреднал
Извинявам се ако тук не е мястото,но откъде мога да намеря такъв ъгъл?:

Прикачен файл

sShelves11.jpg
sShelves11.jpg (29.74 KиБ) Видяна 1918 пъти
Фитилчо - майстор
griffin написа:
щрайх който ползваше еднократни ножове както каза колегата, но преработката да ползва стандартни ножове е лесна само дето после настройките са малко по-сложни. Ако машината е само щрайх може и да не може да стават настройките защото обикновенно с тях дават и едно приспособление за настройка на ножа, т
Tук изобщо стандартното захващане на ножовет го забравяш, това не е с вал като на онова Метабо , не е нормално захващане. Има едни пластини, и вала директно е отнет за да стане елипсовиден и отгоре се завива една пластина да държи ножовете..

Както казах - с две думи - чикиджийска работа :lol:
Благодаря на всички за отзивите!
Наистина съм поограничен с мястото, а и имам абрихт, е самоделка е, но от една друга тема която изчетох, заточих ножовете, направих настройка и сега направо спи!:-))) имам отделно циркуляр бош pts 10.
За сега е хоби, но с надежда да изкарм некой лев! А от дребните машинки имам почти всичко необходимо!
Фитилчо - майстор
stoqnmonev написа:
Извинявам се ако тук не е мястото,но откъде мога да намеря такъв ъгъл?:
Мисля от Камартон
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 180

Тема "Кой какви дърводелски хубавини смята да си закупува/направи?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: