• 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 40
Всичко за дърводелството
shadowman - майстор
Зарязва се плота, а не страницата (ако става дума за моя пост).
ribnikolaevi - майстор
Замислям се наистина да разделя кухнята на шкафове. Щом всички го правят така, явно предимството от лесен монтаж стои над всичко друго. А и ще стане по-здраво все пак 2х18=36.
Въпреки това обаче, макар и сдвоена страница при този детайл, проблемът си го има. Плотът е вътре в шкафа и излиза от страницата напред, а вратичката покрива канта (както и всички тук писаха вече). Или може би аз нещо не Ви разбирам? Може ли снимка, ако имате на някоя готова кухня, на която се вижда този детайл?
shadowman написа:
Аз бих го зарязал така, че страницата да влезне в плота (ако съм разбрал правилно картинката).
Shadoqman, може ли някаква схема или снимка на това зарязване, че не те разбрах много добре? Самата страница стъпва върху плота, или зарязваш и от двете по малко?
Хладилникът е AEG SCZ71800F0 - http://www.aeg.co.uk/Products/Cooling/B ... SCZ71800F0.
Долните шкафове са 920 -100 - дебелина на плота = 780 - 800 (зависи от дебелината на плота).
miliad написа:
Долните шкафове ги направи самостоятелни:1ви/чекмедж+мивка/; 2ри/60 вр+ъгловата задънка/. На този шкаф блендите горе ги пусни по дългия размер, а не по късия, или с цял таван.
Може ли пак да го кажеш, или да драснеш схема, примерно с Paint на моята изометрия. Предаврително благодаря!
colyo - специалист
Според мен най-малко ядове ще имаш ако оформиш плота както съм показал.
Прикачен файл:
Document(9).jpg
Document(9).jpg (39.62 KиБ) Видяна 2755 пъти
bogomilZ - специалист
кажи къде ще легне левия край на термоплота на котлоните и ще разбереш грешката ти
ribnikolaevi - майстор
colyo написа:
Проблемът в случая е, че се изисква много точен срез, тъй като ще е видим. Което и ме притеснява ...
colyo - специалист
Колко можеш да изкривиш 7-8 мм срез ? Дългия срез ще се направи с ръчен циркуляр. Не виждам къде можеш да се объркаш.
maroka - специалист
A ако плота застъпи страницата дали няма да има проблеми с фурната ?
bogomilZ - специалист
ribnikolaevi написа:
colyo написа:
Проблемът в случая е, че се изисква много точен срез, тъй като ще е видим. Което и ме притеснява ...
даже и не може да се направи сряза на циркуляр , може със зеге с нож за ПДЧ с обратни зъби, но ще окривиш а всичко е видимо - пак ти казвам не е нужно да се зарязва , единствено плота ще надстърча с толкова колкото е над вратичката, което е нищожно и не е е там проблема
Микровълновата и тя ли е за вграждане?
ribnikolaevi - майстор
Да, и тя е вградена. Защо, това на какво влияе?
За плота съм съгласен, не си струва да окепазя нещата заради едно малко парченце.
bogomilZ - специалист
ribnikolaevi написа:
Да, и тя е вградена. Защо, това на какво влияе?
За плота съм съгласен, не си струва да окепазя нещата заради едно малко парченце.
ще трябва да съобразиш фугата между микровълновата и фурната и микровълновата и горната вратичка на надстройката, защото там имаш два хоризонтални канта - на долен шкаф и на надстройката
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 40

Тема "Мебелите за един апартамент - от идеята до реализацията" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: