• 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 83
Всичко за дърводелството
profesionalist_wood - майстор
Нали този принцип е правилен за настройка на ножовете?
http://www.youtube.com/watch?v=1uXh1fx6JE0
Само,че аз го направих в обратна посока и там където съм начертал със две чертички къде е изместването и засега изместването е 4 мм. Добре ама нали ножовете са изравнени на самия вал,но при плотовете на подвижния преди вала е много нисък от едната си страна а други е висок та може ли да вдигна единия край на ножчетата по-високо няколко мм отколкото в другия край? За задния неподвижен плот е добре настроен ама предния... Няма ли да се разцентрова вала при такава разлика във височината на ножовете?
Ето снимките:

Прикачен файл

IMG_9271.JPG
IMG_9271.JPG (83.41 KиБ) Видяна 2291 пъти

Прикачен файл

IMG_9270.JPG
IMG_9270.JPG (103.94 KиБ) Видяна 2291 пъти

Прикачен файл

IMG_9273.JPG

Прикачен файл

IMG_9272.JPG
IMG_9272.JPG (85.08 KиБ) Видяна 2291 пъти
griffin - майстор
При мен ножовете ги настройвам точно по тоз бабешки начин но правя отметка на самата летва от към изходния плот и меря от там 2-4 мм да мърда при превъртане, като гледам отметката на дъстака колко ми се премества спрямо изходния плот. По пронцип по новите имат едни държачи дето се натиска ножа и те го настройват ама на моя аз не можах да му фана цаката е действам с летва :-).
ZEDYCUS - майстор
За да изравниш подвижния плот, стегни двата болта( има 4 болта за контра отстрани на подвижния) от страната на високата част на плота и разхлаби болтовете от по ниската страна, след това с ръкохватката за повдигане- повдигни докато се изравни височината. Има луфт в каналите за повдигане и затова се получава това потъване на плота, след това си стегни контрите. Аз затова съм го настроил да отнема само 1мм моя, иначе всеки път иска настройка с линията да изравня височината за да са успоредни подвижния и неподвижния плот.
Честито за машинката, я пусни и по голяма снимка да я разгледаме. :partyman:
Ще я снимам :partyman: Поне да имаше някъде ръководство как се настройват тия ножове стъпка по стъпка със снимки :? Съмнявам се някой да е сканирал книжката на тази машина някъде из нета :|
Stefan2000 - специалист
Книжката и аз не я пазя. Беще елементарно чертежче с линийката и малко обяснение.
За провисване и кривини на плотовете, никой не беше споменал нищо.
За по-лесно настройване ползвам лека линийка, а не бичме, но принципа е същия.
Верно имам Рачо Ковача....ама с тая обява ме утрепаха :? :shock: Как е успял да приспособи фрезера на мястото на циркулярния диск? Може би по размерите на втулката с тези на фрезерите?
Те обявата http://www.mashinite.com/offers/view/4102
Stefan2000 - специалист
Не виждам проблем да се закрепят. И аз съм го обмислял този вариант. Въпроса е да се направи маса. Проблема е че фрезовите глави струват едни пари :)
Друг евентуален проблем ми се струва че ще е работата с малките фрезери. Тая машина е с някъде около 3000 об/мин. Да ли ще са достатъчни :?
big_death - специалист
И според мен са малко оборотите за да се ползва като фреза .
Stefan2000 - специалист
Ами за големите, както и да е, диаметъра им е съизмерим с тоя на вала на абрихта, даже е и по-голям. Така че ще имат горе-долу добра периферна скорост. Но за малките за оберфреза се съмнявам.
EDI - майстор
Пускам тук едно страхотно ревю на машините на ЗММ СТОМАНА.От руския форум е.Човека, който я е купил, говори за страхотно качество на машината - http://forum.woodtools.ru/index.php?topic=55436.0 .На последната страница вече е поработил за проби.Изключително е доволен от качеството на получените детайли.
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 83

Тема "Избор на щрайхмус" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: