• 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 68
Всичко за дърводелството
lavka86 - специалист
Здравейте майстори, калфи и чираци като мен. Събрах малко дървен материал за масичка и се почна. "Откраднах" от Ваши идеи, чертах си и показвам малко снимков материал.

Прикачен файл

IMG_14.jpg
IMG_14.jpg (82.53 KиБ) Видяна 2330 пъти

Прикачен файл

IMG_15.jpg
IMG_15.jpg (93.4 KиБ) Видяна 2330 пъти

Прикачен файл

IMG_16.jpg
IMG_16.jpg (95 KиБ) Видяна 2330 пъти

Прикачен файл

IMG_17.jpg
IMG_17.jpg (96.16 KиБ) Видяна 2330 пъти

Прикачен файл

IMG_18.jpg
IMG_18.jpg (82.7 KиБ) Видяна 2330 пъти
EDI - майстор
Добре се очертават нещата :partyman: .няма ли да ти е малка масата, ако фрезоваш дълги или по-масиви неща.И масивната част от плота можеше да го резнеш точно по размера на плочата на фрезата + няколко милиметра, по-стабилна щеше да е.Или там и циркуляр ще се монтира.
Тани - модератор
Най-вероятно се е съобразил с дръжките.
Еди, нищо не каза за моята маса, а ми се искаше да чуя и твоето мнение, като човек с най-много опит, за да отстраня евентуалпи грешки и/или да избегна бъдещи проблеми. Благодаря ти предварително!
EDI - майстор
Ами щях да драсна два реда, после забравих и така. :lol: Ама като нямам забележки, какво да ти кажа.Каналите ти са се получили много добре, ама специалния фрезер си е специален. :partyman: Аз специално нямам забележки по твоята маса.Всичко, като гледам, си е функционално, за разните операции масата и упора са си съвсем наред.Гледам, вдигнал си го високо, явно заради фрезоването на детайли за сглобки с фрезера, който е на масата в момента.Може евентуално, ако прахосмукачката ти не поема всички стружки, да намалиш обема да камерата, дето е по средата на упора.При мен поне, при някои фрезери, които са с широка периферия, се получава завихряне на стружките от оборотите и доста от тях отиват долу под фрезата или ги изхвърля отгоре на масата или ги набива в камерата над отвора за прахосмукачката.За циркуляра само ти трябва по-стабилен водач, другото си е наред, като гледам.Скоро и аз приспособявах един ръчен циркуляр на плот, ама май сгреших, защото отрязах масата, плота на циркуляра за влезе в него, за да се запази размера на рязане и сега по-трудно го свалям и слагам, а на теб те е по-лесно.Трябва ти само дена стабилна конструкция, да качиш плота върху нея и си готов.
lavka86 - специалист
Благодаря за коментара EDI. Оказа се, че масива не е равен и затова поставих от горе тези плоскости. Мислих и за монтиране на циркуляр от долу, но масива пречи. Плочата на ръчния циркуляр е на няколко милиметра от двигателя и не мога да го монтирам в този отвор. За сега, само фрезата ще е. :partyman:
krasko_ood - специалист
Какви са оптималните размери на масата за оберфреза - височина, ширина, дължина?
EDI - майстор
Условно е.Аз от практиката съм установил, че оптимално е около 1 метър дължина и ширина 50-55 см.Моята е 1 метър на 55 см и спокойно си обработвам детайли над 2 метра дълги, естествено с помощта на стойка при фрезоването.Височината ми е 82 см, работя спокойно ,без да се привеждам.
monilan - специалист
Здравейте. Струва ми се, че някой колега от форума е разработил идеята за серийно производство на маси за фрези:
http://prodavalnik.com/rabotna-masa-za- ... -i27403549
EDI - майстор
Отдавна се продават, но май не е наш съфорумец.
griffin - майстор
Тия с опит по масите само се замислете тия притискатели от шперплат колко ще са меки и гъвкави :-) в шперплата влакната са на 90 градуса и при прекалено тънки детайли има опасност да се скършат пръстите. И другото което е недомислица е тая линийка по краищата в случая с фреза е безмислена т.к все пак тия тракове не могат да осигурят паралелност както на линеала на циркуляра а и не трябва. И последното което ми хрумва е дебелината на плота не че имам шублер но дебелата плоча яде от дълбочината на фрезера. Иначе спретнато красиво няма спор :-).
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 68

Тема "Маса за оберфреза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: