• 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 244
Всичко за дърводелството
Тани - модератор
И аз имам намерение в скоро време да се оборудвам с някаква фреза , но се чудя колко мощна да е и какви параметри да има. Ще я вземам за да оформя ъглите на стъпала на стълбище, което в момента е облечено с плочки, но ще стане "дървено" Смятам за стъпалата да ползвам около 25 мм. MDF , който след като го оформя подходящо , да ламинирам с някое по-грапаво фолио за да не се хлъзга. Фрезата ще се ползва и за направа на кухненски вратички от MDF , които след това ще се ламинират или боядисат. Не знам MDF дали по-лесно или по-трудно се обработва от дървото , каква мощност да търся и с какъв захват :? :? Ако вече е писано в темата , моля за линк .
swetlio - специалист
marmoz написа:
Много яко :)
Ако тази ротация на самия фрезер се комбинира с онва заввъртане на масата на 90 градия става мания :)
Тогава ако отидеш да си работиш нещо няма да е работа а направо детска игра :)
Ако някой иска може да му дам чертежите да се пробва :)
Chefo77 - майстор
Тани, сигурен ли си, че искаш MDF за стъпала? С какво покритие ще е, само боя ли?
marmoz - специалист
swetlio написа:
marmoz написа:
Много яко :)
Ако тази ротация на самия фрезер се комбинира с онва заввъртане на масата на 90 градия става мания :)
Тогава ако отидеш да си работиш нещо няма да е работа а направо детска игра :)
Ако някой иска може да му дам чертежите да се пробва :)
Супер аз ще се пробвам ама другият месец :) че тоя нещо съм позает :)
Тани - модератор
Chefo77 написа:
Тани, сигурен ли си, че искаш MDF за стъпала? С какво покритие ще е, само боя ли?
Тани написа:
Смятам за стъпалата да ползвам около 25 мм. MDF , който след като го оформя подходящо , да ламинирам с някое по-грапаво фолио за да не се хлъзга. Фрезата ще се ползва и за направа на кухненски вратички от MDF , които след това ще се ламинират или боядисат.
В един цех за врати ползват едно доста сериозно фолио . което е доста по-износоустойчиво от ламината.Като го удариш с остър предмет не се люпи, а и не се дере толкова лесно. Лепят го с вакуумпреса с мембрана и ламинираните плоскости могат да бъдат с произволна форма. Има и мебелно голио, което е от рода на акрил, и е по-дебело , но е гладко и няма да е много подходящо за стълбищни стъпала, но за кухненски вратички или за мебели за баня ще е идеално! Не знам обаче дали фрезата ще можа да направи толкова гладка повърхността на заоблянията или ще е необходима допълнителна обработка?
ZEDYCUS - майстор
Тани за Мдф по важен е фрезерът да е качествен, че има много лепило, пясък и квито се сетиш боклуци. Евтините бързо прегарят и се захабяват. Доскоро имах Бъджет и с него правих плот за мивката в банята на брадчедка ми. Стана си много добре, но го боядисахме в специализиран цех. Щом ще го лепиш с фолио, не мисля че ще имаш някакви проблеми.
С риск да ме баннеш :-D , ще кажа че имам една излишна оберфреза Блек ен Декер-1200в-KW900E.
profesionalist_wood - майстор
Я прати чертежите на тая маняшка оберфреза :)
Тани - модератор
Няма риск да те банна! Нали не си се регистрирал тук само и единствени с цел търговия! Да не се познаваме от вчера! Из целия форум някой предава нещо и има линкове за Интернет магазини и никой не е баннат и нито един линк не е изтрит. Когато целта на темата не е единствено търговия е нормално да си помагаме с информация или направо да му предложим нещо , което ни е в наличност и ни е за продаване. Това е много далече от обява за продажба! От друга страна редовно трием постове и банваме потребители , които са се регистрирали вчера , а днес вече са наакали темите с реклами на стоките/услугите си , пък било то и като "случайни" мнения!

Относно предлаганата от тебе фреза - не съм очарован от тази марка и съм се зарекъл де не я ползвам! Предпочитам нещо по-професионално , пък било то и с по-малко екстри.
ZEDYCUS - майстор
Тани прав си. Аз затова и се оборудвах с по сериозна, минах на цанга 12мм и тая вече е излишна.
Остава някой ден да взема фрезерите дето Еди ги показа по нагоре в темата. И да се похваля с новите врати за барбекюто. :-D
EDI - майстор
Моите за сега само съм ги пробвал.Пусто нямам време нищо да захвана, че времето ми е заето с оправяне на наводнението в къщи отгоре/свършвам вече/ и някои груби работи по вилата.Но, като свърша с тези неща, ще направя едни вратички и ще пусна снимка, живот и здраве.
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 244

Тема "Фреза и оберфреза." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: