• 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 244
Всичко за дърводелството
marmoz - специалист
А бе я помогнете с някоя добра марка за 12мм фреза че и моита 6-8 си е гола вода :)
Реклама моля Реклама :-D :-D :-D :-D :-D :-D
ZEDYCUS - майстор
Марки добри много -Festool, Freud, Metabo, Makita само пари да имаш. :partyman:
marmoz - специалист
Да му се невиди :-D :-D :-D колкото повече почваш да разбираш толкова по малко се оказва че знаеш :-D :-D :-D
Имам нужда от помощ за 2 въпроса :) :?
1.На фрезите има характеристика максимален диаметър на фрезера.Та въпроса ми е какво трябва да се гледа там?
То е ясно че по-големите са по-хубави но и по-скъпи.Посъветвайте за някакъв оптимален избор?
Какви най-големи диаметри ви се е налагало да ползвате/фрезови глави/?
2.Дълбочината на потъване ?Повече по-добре но и по-скъпо :) къде е златната среда?
Предварително благодаря за помоща :)
Става дума за цанга 12
EDI - майстор
С цанга 12 почти няма евтини машини, с едно-две изключения, всички са профи клас.Която и за вземеш, няма да сгрешиш.Иначе с най-голямо Ф на главата са таблените фрезери, стигат до 89 мм.
marmoz - специалист
Това 90мм си е зловщо :-D :-D :-D :-D
Каква големина се ползва най-често ?
До сега съм фрезовал само метал а там съм ръчкал само с 6 и 8,тъи че за дървото съм си новобранец :-D
EDI - майстор
Масово използваните фрезери са с глави до 40-45.Таблените са си по-особени, затова са с големи глави.
marmoz - специалист
Фрезата е на път :)
Сега ако ме светнете откъде в София да си взема твърд шперплат или някаква атернатива за работният плот ще съм ви много благодарен :) ,че ме мързи да откривам топлата вода докато хорат я ползват :)
И после идва ред на масата,надявам се до 2-3 седмици да я направя,не че съм зорлия ама ме сърбят ръчичките до си поиграя с новата играчка :-D
Тани - модератор
Каква фреза си поръча?
EDI написа:
Масово използваните фрезери са с глави до 40-45.Таблените са си по-особени, затова са с големи глави.
EDI написа:
С цанга 12 почти няма евтини машини, с едно-две изключения, всички са профи клас.Която и за вземеш, няма да сгрешиш.Иначе с най-голямо Ф на главата са таблените фрезери, стигат до 89 мм.
Като става въпрос за такива размери фрезери , значи ли че тази фреза няма да върши никаква работа въпреки размерите , теглото и мощността си?
http://sparkypowertools.com/bg/tools/co ... 26/X_205CE#
Максимален диаметър на фрезера при 45 m/s: 35 mm
marmoz - специалист
Тани точно тая си я взех :)
Работа ще върши след мало модификацики :) Като е готова ще снимам :)
marmoz - специалист
Фрезата е в къщи :-D
Имах време само да я отворя и погледна и газ по работа :sad:
Сега си прерових склада и КЕФ,намерих една кутия с 12 фрезера за дърво,чистак бърсак още със силиконово покритие по тях,абе знаех си аз че съм си вземал такива :-D
Тия дни ще ходя за шперплат,че заради масата си купих нова фреза :-D Фреза има,маса няма :-D
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 244

Тема "Фреза и оберфреза." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: