• 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 132
Всичко за дърводелството
mumar - специалист
Ооооообичам ви момчета! :partyman: :2thumbs:
toiq - специалист
mumar написа:
Ооооообичам ви момчета! :partyman: :2thumbs:
Еииии някакси ни се стопли душицата :partyman:
Luz
Искрено се възхищавам на дърворезбата като изкуство. Следя всички публикации по темата във форума. Жалко, че са малко подобни теми в нета. Иска ми се и аз да се похваля с нещо. Моля за снизхождение, тъй като съм любител и начинаеща. Освен това не умея да рисувам и ползвам интернет за идеи.

Прикачен файл

P2026_18-02-11a.jpg Работна маса – подарък от мъжа ми за Св. Валентин

Прикачен файл

IMG_6034a.jpg

Прикачен файл

IMG_6039a.jpg

Прикачен файл

IMG_6020a.jpg

Прикачен файл

IMG_6036a.jpg това е първия ми опит и послужи за декориране на една кутия за бижута.
boltik - специалист
Браво =D> Аз и толков не умея :lol:
pretorian - специалист
хубави са нещата които правиш
alata_69 - специалист
за начинаеща както казваш се справяш повече от добре
като това си е мое мнение не съм критик и професионалист но дори и
с просто око си личи че имаш виждане към детайлите и формите
поздравления

П.С.
за интернета не се притеснявай познавам много колеги
между тях има и художници които не спират да ползват нета за идеи
M(art)o - специалист
Здравейте всички,
Казвам се Мартин, на 29 год. съм. по професия съм зъботехник
Регистрирах се тук в този свръхинтересен форум! :) С една от основните ми цели - да си помагаме и да си бъдем полезни, един на друг, най-вече в раздел - Дърворезба и не само..(обмяна на опит, мнения, съвети и прочие...)
След , като видях много и най-разнообразни и прекарасни творения на повечето потребители тук в тая Тема(раздел) Се запалих и мотивирах още повече :mrgreen:
Та с една дума, преди около месец проявих немалък интерес към дърворезбата, след като купихме със жена ми, една интересна творба от битака...И си казах, че И аз мога да се занимавам с подобни неща! :)
Иначе, като бях малък, се занимавах с грънчарство, керамика и пластелин. Повечето ми неща , бяха един вид "Пластика, пластични фигурки и т.н."
Бих се осмелил, да пусна няколко снимки на първото ми "произведение" от липово дърво или "Linden". както се вика на немски. Надявам се искрено да получа, всякакви критики(градивни де), както съвети и мнения.. Тук използвах само едно ножче - на "Kirschen"(виж снимките, непосредствено до фигурата), понеже нямах подръка улейно ножче, както и "V"- образно..И затова, фигурката или лицето по - точно, и не стана така, както исках. Ама по - нататък ще се снабдя с необходимите "сечива" :mrgreen:
А пък относно "сечивата", исках да попитам по-опитните тук - Какъв комплект от длета бихте ми препоръчали? Ако искам да се занимавам, предимно с фигури и пластики от тоя род? Все още нямам "оформено" работно място(А в кухнята, директно на масата върху вестници..).. Та не мога да си позволя да ползвам големи длета, както и чукове..Това, го оставям за в бъдеще. Първо искам да понатрупам малко опит и знания. :)

Ето оттук :

На снимката се вижда освен ножчето, с което я направих фигурата, и др. ножче, ама не знам за какво е ... (с диагон. острие)Така и не го използвах.. :?
Изображение

Изображение

Изображение

Е това, тук придобива, може би познати на вас форми..(Все пак гледах едни образователни и тематични клипчета по You Tube) :lol:
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Хубаво е да има и чашка винце, на раб. място... :mrgreen:
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Та това е засега от мен!
Хайде към проект номер 2 :)
Поздрави и всичко най-хубаво
- Мартин Ганчев (Марто)
M(art)o - специалист
Здравейте отново, имам едно питане - С какво би било хубаво
да намажа фигурата? Безцветен автомобилен лак или...?
А и др. ми питане е: Освен Липа, бяла мура , какви др. видове мека дървесина използвате?
Благодаря ви още веднъж!
- Марто
pretorian - специалист
Здравей важен е ентусиазма за работа, първо зада не скапеш масата върху която ще чоплиш си направи една проста подложка то шперплат или от пдч тя трябва да е с две засечки едната от долу зада има опора в ръба на масата а другата да е срещуположно от горната страна на подложката зада имаш в какво да опираш това което обработваш.
M(art)o - специалист
pretorian написа:
Здравей важен е ентусиазма за работа, първо зада не скапеш масата върху която ще чоплиш си направи една проста подложка то шперплат или от пдч тя трябва да е с две засечки едната от долу зада има опора в ръба на масата а другата да е срещуположно от горната страна на подложката зада имаш в какво да опираш това което обработваш.
Здрасти колега, благодаря за идеята!
Вярно, че все внимавах да не засегна масата, все приповдигах трупчето и качи - речи го държах в ръка, докато дялках :lol:
Ама това с подпирането върху подложката го мислих вече.. и утре ще се разровя долу в килера, та барем намеря нещо дебело :mrgreen:
Последна промяна от M(art)o на пет фев 25, 2011 12:54 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 132

Тема "Дърворезба" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: