• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9
Всичко за дърводелството
EDI - майстор
Имам от този тип 10-ина бройки.По принцип спусъка е пластмаса, а пластините вътре са метални и ако натягаш много, или се чупи зъба на спусъка, или се претрива.Иначе вършат работа, ако не ги зориш.
mavryt4o - майстор
и аз се заиграх в стил направи си сам и за 1 ден и 5 лева скопосах това дано ми свършат работа за новия проект дърводелски тезгях

Прикачен файл

15082014129.jpg
EDI - майстор
Бомба са.За плотове ще ти вършат идеална работ :partyman: а.Само да не забравяш да притискаш слепените части и отгоре, че при натягане се навдигат и бягат от равнината.
griffin - майстор
Колега сложи по една подвижна глава да не мислиш секи път какво да подлагаш под шпилките като стягаш
mavryt4o - майстор
griffin написа:
Колега сложи по една подвижна глава да не мислиш секи път какво да подлагаш под шпилките като стягаш
е как да я изработя да стои като шарнирен болт хем да не се вади и да не се върти с рвзбата !?!?!
mavryt4o - майстор
EDI написа:
Бомба са.За плотове ще ти вършат идеална работ :partyman: а.Само да не забравяш да притискаш слепените части и отгоре, че при натягане се навдигат и бягат от равнината.
има два бодюра за тази работа искам да те питам малко не по темата имаш ли наблюдение за тези стеги за тезгях които искам да си направя за напред не ме устройва 65 лева бройката та вапроса ми е как така като натягаш не се вади стягата от плота?!?!

Прикачен файл

19400_1.jpg
bulhomes2 - майстор
mavryt4o написа:
griffin написа:
е как да я изработя да стои като шарнирен болт хем да не се вади и да не се върти с рвзбата !?!?!
Нещо подобно
Прикачен файл:
Graphic1.JPG
Graphic1.JPG (18.49 KиБ) Видяна 2464 пъти
griffin - майстор
Не е трудно да се направи и ти спестява време после
http://woodbg.blogspot.fr/2014/02/blog-post.html
EDI - майстор
И аз ги гледах тези стяги за плотове, но не знам как рботят, честно казано.Никога не съм ползвал такива.Може да има лостче, което излиза от тялото и заклинва под тезгяха .......не знам.
bimbaeco - майстор
Като почне да се стяга винтът, стеблото се накланя и се заклещва в дупката в плота.
Това с винта е модерен вариант на един от най-старите видове стеги на света - https://www.youtube.com/watch?v=cAL3DgJSPn8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9

Тема "Стяги" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: