Всичко за дърводелството
shotik - майстор
toon4o написа:
shotiк, и аз имам същата петоперационна руска машина.При първото заточване на ножовете на абрихта, майстора си остави ръцете на единият нож и още малко и няма да има какво да се точи от него.Къде мога да потърся нови ножове за абрихта и допълнителни за фрезата . :?
В момента нямам информация за ножове,аз съм купувал 20 сантиметрови и съм ги разал на две ,но трябва да са с почти същата ширина,защото иначе ръбовете ще излизат по-нагоре от ламарината и не може да се настроят за работа.
shotik - майстор
Да ползвам темата на колегата -ето каква машинка си купих ,но няма никакви табелки и ако някой има такава ,нека ми напише от къде е и какъв размер е циркулярния диск.На първата снимка отгоре съм сложил масата за борапарата,на втората е ограничителя при рязане на материал.
Надявам се някой да даде информация.

Прикачен файл

CIMG0971.JPG

Прикачен файл

CIMG0970.JPG

Прикачен файл

CIMG0969.JPG

Прикачен файл

CIMG0968.JPG
miliad - майстор
160mm мисля. Поне моята е с толкова.На снимките не виждам горния плот, който е за работа с циркуляра.Прореза в него трябва да те ориентира. Към машината би трябвало да има и струг.
shotik - майстор
[quote="miliad"]160mm мисля. Поне моята е с толкова.На снимките не виждам горния плот, който е за работа с циркуляра.Прореза в него трябва да те ориентира. Към машината би трябвало да има и струг.[/quot

Горния плот не съм го снимал ,че не е тук,заваряват му задните болтчета,които се откършиха на заварката.
Аз на руската машина ползвам 200 мм циркулярен диск и като е заточен реже добре,бавно е но 5 см талпа я разрязва,а някой път и клони режа ,като въртя клона ,за да го обреже от всички страни.

За сега не са ми дали шайби и гайка,за струг няма части по които да разбера ,че са за струг, каквото мога ще я стягам ,вече съм поръчал шайби .
На тази мисля да опитам с Ф250 мм диск,моторът е два пъти по-мощен от колкото на руската.

За марка и производител не си писал,знаеш ли ги ?
miliad - майстор
Мисля че е българска, и толкова. Друго не знам.
shotik - майстор
Днес ми направиха гайка-шайба и шайба за стягане на циркуляр или шмиргел и купих диск с видиеви зъби Ф225.

Ще трябва да резна малко процепа за циркуляра ,по 1 см от двете страни .
Машинката е произведена в гр.Асеновград,предприятие РП "Асеновец" ул ."Масларска " N 4.
Последна промяна от shotik на вт юли 02, 2013 8:29 pm, променено общо 1 път.
miliad - майстор
Ако има начин да го качиш тук някъде ще добре. :prayer:
shotik - майстор
Ето инструкцията:

Прикачен файл

CIMG1003m.jpg

Прикачен файл

CIMG1002m.jpg

Прикачен файл

CIMG1001m.jpg

Прикачен файл

CIMG1000m.jpg

Прикачен файл

CIMG0999 m.jpg
shotik - майстор
Като че ли само в този форум се качват снимки по ред,а ги показва отзад напред !

Прикачен файл

CIMG1004m.jpg

Прикачен файл

CIMG1005m.jpg

Прикачен файл

CIMG1006m.jpg

Прикачен файл

CIMG1007m.jpg

Прикачен файл

CIMG1008m.jpg
miliad - майстор
Страшен си.Хиляди благодарности.