Всичко за дърводелството
shadowman - майстор
Махат някъде около 2 см по дължина и ширина.

Значи на кътинга на едно парче може да сложиш кант 0.4, 0.8, 1 и 2 мм на която страна поискаш. Кантовете не са по дебелина а са обозначени с цветове. И за чертането си в греша, според цвета на канта при принтиране излизат прави, пунктирани и т.н. линии.

Прикачен файл

cut1.JPG

Прикачен файл

cut.JPG
shadowman написа:
Махат някъде около 2 см по дължина и ширина.

Значи на кътинга на едно парче може да сложиш кант 0.4, 0.8, 1 и 2 мм на която страна поискаш. Кантовете не са по дебелина а са обозначени с цветове. И за чертането си в греша, според цвета на канта при принтиране излизат прави, пунктирани и т.н. линии.
Линии, ама няма цвят като в оптимика. Не видях къде си сложил на една и съща изрезка два различни канта?
Прикачен файл:
Untitled.png
Untitled.png (19.62 KиБ) Видяна 8022 пъти
shadowman - майстор
Така бива ли?
Значи при работа с кантовете се използват цветове а при принтирането излизат черти и подобни.

Прикачен файл

untitled.JPG
untitled.JPG (34.82 KиБ) Видяна 8014 пъти
Аз верно, че съм с cutting 3 ама при мене няма такива филми. Нито линии нито пунктири чертае, нито мога да избера повече от един кант на едно парче.
Ами пробвайте с Plan-IQ там поне проблеми с различни кантове няма :) :) :)
kuuuuuul - майстор
Предстои ми да си правя кухня и възникна следния въпрос.,като гледам готовите на повечето горните шкафове са на 72см а долните на 82см.Предполагам че при разкрояването с тези размери се постига най малко фира :? На мене ми се иска да ги увелича с 4см да ли ще е голям проблем,кухнята ще е към 4,50м,по колко мм. да намалявам вратичките/МДФ без кантове/?Опитах се да сваля някоя от дискутираните програми,но за сега не намирам работещ линк.
printmaster - помощник
Аз също ползвам Cutting 2 тъй като мога да импортвам отчета за детайлите направен в PRO100. С другите не знам дали е възможно
Здравейте! Виждам, че във форума има доста добри с програмите и се чудех, някой би ли се съгласил да ми направи разкрой на плоскости и кантове по размерите и чертеж на мебел. Разбира се срещу заплащане. Ако някой може и иска, може да пише във вайбър или да ми се обади на 088337 8577
MamaMy - майстор
Виж най отгоре на страницата какво пише.

ПП Честито! Обявявам те за поредния форумен археолог :lol:

Тема "РАЗКРОЯВАНЕ НА ПЛОСКОСТИ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: