• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9
Всичко за дърводелството
Chefo77 - майстор
juvigy написа:
Цената на частите не зависи от това дали си взел нова или втора ръка машина.
Гаранцията не покрива много дефекти и за мен е безмислена за домашна употреба. И като ти кажат ,че
трябва да чакаш 1 месец... И виж точка 5. Личи си дали една машина е 'смазана' от работа или не.
Така или иначе , вече си е купил човека нов Мактек. Я го питай защо си купува нова машина като старата
е в гаранция.
Да, прав си - цената не зависи от това дали е нов или стар. Но в общия случай това, което може да се повреди на старата, се покрива от гаранцията на новата. И тук не говоря за нещо, което струва стотинки.
А начина да разбереш дали една машина е смазана от работа, е ако я отвориш да и направиш пълна профилактика. Иначе просто ще гледаш дали изглежда добре. Нямам предвид строшен корпус. Един циркуляр (например) може да е на стотици часове работа и да е леко одраскан. Може да е чисто нов и да е хвърлян по тротоарните плочи.
Покупката на каквото и да е втора ръка, е риск. Ако го купувам от теб и те познавам, няма да се притеснявам (примерно). Ако го взема от фирма, в която са го ползвали 20 човека, ще имам две наум.
jekasus - майстор
При мен ето този при моя работа ще изкара поне 10 години :-D
Чефо, няма смисъл да спориш с juvigy, той си изкарва някой лев през продавалника с такива машини втора употреба.
Chefo77 - майстор
jekasus написа:
При мен ето този при моя работа ще изкара поне 10 години :-D
Чефо, няма смисъл да спориш с juvigy, той си изкарва някой лев през продавалника с такива машини втора употреба.
Усетих го това, и няма нищо лошо в цялостната защита на тезата му! Просто има продавачи и продавачи. От едните наистина е по-добре да вземеш втора ръка. На другите и жените им не трябва да искаш ... :) Тъпото е, че никога не знаеш какъв е този отсреща.
juvigy - специалист
В спора се ражда истината!!!
Аз досега машина "може да е на стотици часове работа и да е леко одраскан" не съм виждал. Ако е ползвана 'профи' веднага си личи , ако е 'домашна' стотиците часове са поне 5 години и пак си личат. Продавам машини в продавалника , но какво общо има това с тезата ? Там имам и чисто нови машини на половин цена. За човек дето не разбира въобще от машини е оправдано да си купува нови , ама си мисля ,че в този форум за малко такива хора. Аз лично казвам ,че двойна цена само заради една гаранция дето после - я ми я признаят ,я не - няма да дам. Целта ми е да помагам колкото мога , а не да печеля от членовете на форума.
По принцип са ми хоби - не си вадя хляба с това.
nikolson - майстор
Е, аз пък да се похваля с това:
http://www.ebuild.com/makita-usa-makita ... _1_1_1.hwx
Префасонирах кухнята на щерката. Плота го хрупа като вафла. Няма зачепване, няма откат. При все че диска е 24 зъба. Ма и японците са се престарали-1800 вата на ръчен циркуляр...
kalpev - специалист
Пффф, чак да ти завиди човек, страхотна машина :supz:
Хайде, честито и със здраве да си работиш с нея :prost:
nikolson - майстор
А цената, цената-а-а! Мечта. 322лв доставено до Ямбол. :rolleyes: С три години гаранция. Бе страхотна машина, за страхотни пари.
di4o79 - помощник
Градски, откъде го пазарува тоя хубав циркуляр ? :)
Последна промяна от di4o79 на нед дек 16, 2012 8:31 pm, променено общо 1 път.
EDI - майстор
Е, градски, направо зверче си си взел, да ти е честита машинката. :partyman: :lol:
nikolson - майстор
Циркулярът е от колегата Kumay. Но беше купен 10-15 октомври, след панаира имаха няколко машини на неустоими цени. Този беше от тях. Другото което бях запомнил беше потапящ циркуляр SP 6000 и една прахосмукачка. Обаче потапящия беше без шина и отпадна като вариант, а за домашна работилница ще търся по-икономичен вариант на прахосмукачка. Засега като недостатък се оформя единствено по-рядко срещания размер на диска-210мм, но това е бял кахър.Иначе, както съм писал, има достатъчно мощност. 38 мм плот го режеше като масло.
Еди, благодаря. Гледамр ползвал си фрезерите СМТ, много точни и стегнати са станали сглобките.Поздравления!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9

Тема "Ръчен циркуляр" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: