Всичко за дърводелството
ss.petkov - напреднал
Цените на сайта им са стари - сега са с по 1 стъпало нагоре, т.е. 80мм с 4 челюсти е 115лв без ддс - 138 с ддс.
а и не знам колко е надеждна тая китайска изработка.
За захвата съм чувал, че тричелюстните имат по-добър такъв, но пък четичелюстните позволяват и залавяне на правоъгълни детайли например.
Много се чудя за един 125мм нов чешки дето намерих на добри пари, но ме притеснява, че ще разбие тая хилава машинка
ZEDYCUS - майстор
Не знам тея двигатели по колко вата са вашите(истински данни, не квот писал китаеца), моя стария двигател на правения ми струг беше 0,37кв Тетевенски, патронника ми е 100мм фи. Като го монтирах едвам тръгваше да върти, трябваше да му помагам с ръка за да завърти, особено на по големи детайли. От как монтирах 0,55кв двигател нямам такъв проблем. Така че си правете добре сметката, да не се наложи и двигател да търсите. Поздрави.
profesionalist_wood - майстор
Че моята е 3,5 киловата и добре си пердаши универсала ми който е 160 мм,ама изгубих някъде таблицата на какъв мотор да се слага еди какъв си универсал спрямо оборотите.
wenciautoklima - специалист
Прикачен файл:
DSCF0408.jpg
Прикачен файл:
DSCF0406.jpg
Прикачен файл:
DSCF0404.jpg
Ето го и моето стругче с някои подобрения.И аз търся 4челюстен патронник/втора ръка/.
ss.petkov - напреднал
Да се похваля - вече си имам универсалче :-D
Ф100мм е и на празен ход не затруднява грам машинката. Утре ще го пробвам да изстържа нещо и да видя как ще се държи.

Изображение

Изображение
ZEDYCUS - майстор
:-D Честито, намерил си стругар-направил ти е огледалото за резбата на струга. Покажи какво си направил след пробата. :partyman:
a_nikolov - специалист
Идеално :-D
Интересно ми е супорта къде го намери?
ss.petkov - напреднал
a_nikolov написа:
Идеално :-D
Интересно ми е супорта къде го намери?
Ако ми подскажеш кое е супорта ще ти кажа :?
Супорт не е ли механизмът, който държи ножа на металорежещите стругове?
друмчо - специалист
Доутточнявам наименованията на механизмите. Механизмът, който държи ножа се казва ножодържач. Механизмът, който движи ножодържача е супорт - надлъжен, напречен и кръстат.

Тема "Универсален патронник за струг" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: