Всичко за дърводелството
EDI - майстор
Софията ми е малко далече, ще проверя по интернет.Има един-два магазина, дето продават ФЕРМ по мрежата.
Chefo77 - майстор
То май тяхното е като приказката за двамата евреи, дето си продавали един вагон с мармалад - за 1 милион долара...
EDI - майстор
Е, днес се сдобих с новата машинка, която си поръчах преди 2 дена.Като не ми пратиха онези шлайфа, си купих бисквит машина на ФЕРМ - http://www.toolscd.com/index.php?go=pro ... 6&view=266 барабар с три торбички по 50 бисквитки 0, 10 и 20 размер.Оказа се, че даже имам и отстъпка от цената.машинката, трите торбички бисквити и доставката ми излязаха 133 лева.Пуснах я пробно, да видя как върти, не се чуват странни шумове за сега, но ще я отворя да и попрегледам възлите и да видя как е със смазката в приводната кутия.диска се ядва на пръв поглед, няма изронени зъби.Тези дни ще пробвам някоя сглобка и ще пусна снимки.ФЕРМ също имат такъв комбиниран шлайф за 205 лева, какъвто не ми доставиха, един колега ме насочи към него.Поръчах го и него, но хората се обадиха и казаха, че в момента го няма в наличност, да попитам след месец.

Прикачен файл

18_03_47_52-0.jpg
profesionalist_wood - майстор
Аз купих същата бисквит машина на Райдер за 115 лв с куфар и ме беше яд че изпуснах офертата когато беше само 50 лв! Ама здраве да е.Смених си диска с по-качествен от ЗММ Смолян.За домашни нужди е перфектна но за профи не,защото цялото тяло е от ламаринки и се смачкват. Имам винтоверт на Ферм от много години и за мое учудване батерията не е мръднала още а те струват 30 лв,винтоверта го купих за тогавашните 60 лв,е изби си парите. :) :-D
ZEDYCUS - майстор
Късметлия си. Аз нямам хубави спомени от Ферм. Имах един комбиниран ел.пасвател. Има го на техния сайт, умря точно когато не трябваше. Безаварийна работа и на двамата. :supz:
EDI - майстор
А дано, мерси, да ти се връща.Аз ще го ползвам любителски и се надявам да доживее до дълбока старост.Естествено, не е като профи марките, ама за толкова пари толкова.profesionalist_wood, на моя плотовете са ляти, та се надявам да нямам проблеми.Вчера ударих един два канала за проба и се оказа, че трябва да регулирам упора, понеже не отговаряше на размера на бисквитките.Лесно се прави, само с една контрагайка се затяга, ама фабрично хич не са го барнали да го регулират - китайска им работа. :lol:
profesionalist_wood - майстор
Е,моя има вграден фабрично контрагайка и дизайна му съмнително е досущ като на бисквит машината на DeWalt,значи и деволта е от братски Китай :lol: Един мой колега си купи някаква фреза за дюбели,аналог на бисквит машината на фестул за 1600лв и я ползва 1 път в месеца :lol: :lol: :lol:
EDI - майстор
А, знам я.Това е модела ДОМИНО, тази година пуснаха и ДОМИНО XL - 2300 лева :? :-D .Виждал съм я, страхотна машина е, но си е за професионалисти.Диблите не са 4 мм а са доста по-дебели и дълги.Аз ще мина с китайчето, не че не искам ФУСТУЛ-а, ама не си заслужава за моите любителски работи.
colyo - специалист
Като отвори темата ми "запали чергата" и започнах да си търся и аз акумулаторен циркуляр. Вчера приключих с многото дърводелска работа и днес както си обикалях с мотора попаднах на едно магазинче за инструменти втора употреба от англия. Намайтап попитах за циркуляр и се оказа, че имат на умопомрачаващите 30 лв. Пробвахме го на една дъска и я резна без да се мръщи, но като,че ли не прави много гладък сряз, все пак батерията не беше заредена добре. Та въпросът ми е на какви обороти я дават Макита-та. Този е на 2300 об/мин и е марка "жътварка", но много леко и приятно работи. На външен вид батерията е като на RTR за 23 лв и ако не стане направо ще прхвърля елементите.
ПП : Имаше и още една глезотия-акумулаторен верижен трион - около 20см за 60 лв, но му бяха счупени ушите за закопчаване на батерията и се отказах от него.

Прикачен файл

WP_000241 (Medium).jpg
WP_000241 (Medium).jpg (87.45 KиБ) Видяна 3043 пъти

Прикачен файл

WP_000242 (Medium).jpg
WP_000242 (Medium).jpg (89.84 KиБ) Видяна 3043 пъти

Прикачен файл

WP_000243 (Medium).jpg
WP_000243 (Medium).jpg (85.68 KиБ) Видяна 3043 пъти
stanimir62 - специалист
colyo написа:
Като отвори темата ми "запали чергата" и започнах да си търся и аз акумулаторен циркуляр. Вчера приключих с многото дърводелска работа и днес както си обикалях с мотора попаднах на едно магазинче за инструменти втора употреба от англия. Намайтап попитах за циркуляр и се оказа, че имат на умопомрачаващите 30 лв. Пробвахме го на една дъска и я резна без да се мръщи, но като,че ли не прави много гладък сряз, все пак батерията не беше заредена добре. Та въпросът ми е на какви обороти я дават Макита-та. Този е на 2300 об/мин и е марка "жътварка", но много леко и приятно работи. На външен вид батерията е като на RTR за 23 лв и ако не стане направо ще прхвърля елементите.
ПП : Имаше и още една глезотия-акумулаторен верижен трион - около 20см за 60 лв, но му бяха счупени ушите за закопчаване на батерията и се отказах от него.
И каде е този магазин.

Тема "Нова придобивка - акумулаторен циркуляр МАКИТА HS300DZ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: