• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11
Всичко за дърводелството
MrMurdjo - майстор
За мен Корел Дроу пък е като любим инструмент с удобна ръкохватка :).
Клипарт колекцията е от стандартните, които идват с пакета. Ако си от София или наблизо, мога да ти запиша едно CD с подобни графики.
MamaMy - майстор
Еднорог, имаш ли нужда от качествено дърво за резбоване? Мога да ти подаря няколко летвички прекрасен орех.
MrMurdjo - майстор
А това е първият ми опит в технологията на дълбок релеф. Размерите се 100 х 130 мм, а дълбочината на релефа - 13 мм. Дървото е дъб, такова имам под ръка, но порите са му твърде големи за този малък размер. Но мисля, че се получи съвсем добре, при това не съм слизал до максимално възможната фина стъпка, че изработката щеше да отиде към 6 часа общо :). А така само около 3.
Изображение
btt - специалист
MrMurdjo написа:
А това е първият ми опит в технологията на дълбок релеф. Размерите се 100 х 130 мм, а дълбочината на релефа - 13 мм. Дървото е дъб, такова имам под ръка, но порите са му твърде големи за този малък размер. Но мисля, че се получи съвсем добре, при това не съм слизал до максимално възможната фина стъпка, че изработката щеше да отиде към 6 часа общо :). А така само около 3.
Изображение

Здравей,
файла сам ли го прави или го взе отнякъде?
MrMurdjo - майстор
Готов модел от руска икона. Докато започна да ги правя сам, има доста да чета и да се упражнявам :)
От тука
http://cnc3dart.narod.ru/free.html
Малко е тегаво свалянето, защото повечето не са директни връзки, но става все пак.
MrMurdjo - майстор
И това може. Закрепваш го на една дъска на стобора и го пускаш да копа :)
Еднорог - специалист
todor_tsanov написа:
а това дали ще ви върши работа http://www.youtube.com/watch?v=quN37Ysk ... A3F65E694A
Този скакалец направо ме разби! Какви неща правят хората, ей.... =D>

MrMurdjo, това е 3Д работа на иконата, а с какъв инструмент я направи? Има ли някакви специални за 3Д или се използват същите както за 2Д-конусни и цилиндрични?

MamaMy, един местен дърводелец ме снабдява с материалец, но ако я закъсам ще те имам предвид. :)
MrMurdjo - майстор
Правилният инструмент е цилиндричен със заоблен връх, с радиус половината от диаметъра на инструмента. Програмите ги вземат предвид тези неща при сметките.
Грубият пас за отнемане на основното количество материал може и с палцов фрезер, но съизмерим по диаметър с финалния. Иначе може да остави някъде повече материал и да се счупи после финия, който обхожда повърхнината с един пас и дълбочината му на работа варира от 0 мм до дълбочината на релефа.
Еднорог - специалист
Сигурно имаш предвид нещо такова:
http://www.profi.bg/show_product.php?pr_num=1789

Хм, само че ако искам да направя нещо с размери 60х60мм май ще ми трябва такъв с размер 2мм примерно.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11

Тема "CNC и работа с дърво" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: