• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 17
Всичко за дърводелството
bimbaeco - майстор
Зедикус и Еди са големи фрезисти и са вдигнали доста летвата по тая тема, затова сигурно това приспособление ще ви се стори елементарно, но реших да ви го покажа. Пролетта правих един шкаф и исках рафтчетата да са стуктурни (да са вградени в страниците) и ми трябваше нещо, с което да издълбая каналите. Направих водача, който виждате по-долу, за 20 минути. Това му е едно от предимствата - става бързо и каналът показва точно къде режеш (няма нужда да смяташ отстояния от водач до център на фрезера и да вадиш радиуси). Недостатък му е, че работи само с една фреза и един фрезер. Подложката е от ламинат - тоя материал е идеален за всичко друго, само не и да си го сложиш на пода (според мен, де). Водачите отстрани и отдолу са чамови летвички от кофата за подпалки.

Прикачен файл

IMG_0961.jpg Това е готовият продукт.

Прикачен файл

19082013020.jpg

Прикачен файл

19082013021.jpg
ZEDYCUS - майстор
=D> Добра идея. Важното, е че работи и си направил секцията. Често по простите решения се оказват по сполучливи от сложните. :partyman:
EDI - майстор
Идеално е станало :partyman: .Както казва Иван, винаги простите решения са най-ефективни.И аз ламината не го ползвам за под, оказа се, че върши работа за всичко - за плот на маса, за стена, за мебели, за приспособления за фрезата и всякакви такива работи.Мебелчето също е страхотно, браво. :partyman: От какъв материал е, дебели ми се виждат стените.
bimbaeco - майстор
От чам е. Бяха ми останали разни парчета. Поставих си за цел да го направя от боклуци в общи линии. Пълнежът на вратичките е от рамка на стара дограма, даже се виждат дупките от пирони. Струва ти се дебело, защото това челното е рамка. Стените иначе са 18 мм.
Напоследък предпочитам да слагам такива рамки, защото вратите се окачат на пантички за по 40 стотинки и изглежда по-примитивно.

Прикачен файл

orth-strg-20-0.jpg
orth-strg-20-0.jpg (22.94 KиБ) Видяна 3489 пъти
EDI - майстор
Това с рамката е много хитро, браво.Придава масивност на мебелчето, пък и за стабилността допринася. :partyman:
bimbaeco - майстор
Вчера споменах за пантичките нещо и се сетих, че имам още едно приспособление за оберфреза (тя и самата фреза е бая приспособена). Вместо да вкопавам пантите с длето, направих ето това долу, за да спестя малко време. Направено е само за конкретния размер панти, но пък не отнема време да се преправи.

Прикачен файл

3.jpg

Прикачен файл

2.jpg

Прикачен файл

1.jpg
EDI - майстор
Да ползвам на Иван темата.Дне си почивах и реших да си направя едно приспособление за аспирацията на масата на оберфрезата като работя с копирен фрезер с лрагер по-големи и по-разгънати детайли, когато упора ми пречи да ги въртя.Ето какво се получи.От дървени отпадъци два упора от двете страни, парче ламинат с дупка, в него да влезе гърлото на голямо шише за вода /затяга се с гайката за ламината/, две алуминиеви тръбички и две шпилки М10.Проста е конструкцията, но така си работя спокойно.

Прикачен файл

DSC0290544444444444.jpg
DSC0290544444444444.jpg (99.6 KиБ) Видяна 3356 пъти

Прикачен файл

DSC02902333333333333333333.jpg

Прикачен файл

DSC029002222222222222.jpg

Прикачен файл

DSC0289911111111111.jpg
ZEDYCUS - майстор
:partyman: Хитро е станало.
bimbaeco - майстор
Хитро си го измислил, Еди.
EDI - майстор
Скимна ми снощи, докато ме понаболяваше корема, преядох с праскови и препих със студена вода :lol: .Отдавна си мислех за подобно нещо, ама не оставаше време, и снощи най-после остана.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 17

Тема "Приспособления за оберфреза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: