• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 13
Всичко за дърводелството
bimbaeco - майстор
Имах предвид комплекта. На снимките не се вижда добре, но като че ли са станали чисти разрезите.
cvetankirilov - специалист
bimbaeco написа:
Браво, Цецо, идеално напредваш, ама то с такъв наставник като Еди, как да сбъркаш.
Леле, чак аз се изчервих какви комплименти раздавам :-D .
Благодаря, благодаря. Наистина EDI много помага. :partyman:
bimbaeco написа:
Одеве нещо се заплеснах и забравих да те питам - доволен ли си от таблените фрезери?
Доволен съм, много чист разрез, никъде няма нащърбено или повлечени влакна.
EDI написа:
Той май още не е подкарал табления, ама явно от профила и контрапрофила е доволен, не се е оплакал.
Табления го врътнах само да видя как реже. Много добре е и той. :supz:
Днес щях да правя табли, ам се наложи да остана вкъщи, че и други задължения има, затова започнах да сглобявам слепените плотове. Ето общо взето какво ще представлява.
Прикачен файл:
DSCI2163.JPG
DSCI2163.JPG (68.06 KиБ) Видяна 2157 пъти
EDI - майстор
Браво, добре се оформя, напреднал си здраво, май ще спазиш плана във времето. :partyman: На две места май виждам кора, махни я от там и прешлайфай местата.Долу в дясно, нарочно ли излиза дъното или ще го режеш.Долу не е зле да има перваз 7-8 см на който да легне долапа.
Кората ще изчезне, и после съм намислил една технолгия да оправя неравномерната площ под нея, ама първо ще пробвам и тогава ще я споделя.Много набито око има тоя EDI, да дъното излиза нарочно, но няма да е толкова много. плота ще е доста по дълъг и ще минава над пералнята, и от двете страни на пералнята ще сложа някакъв декоративен елемент.А за крайния срок(той е безсрочен) незнам, защото утре започвам обект и няма да има време за хобито. Каквото направя между коледа и нова година, пък после ще му мисля. А и шкафа ще е на крачета които ще взема от стария.
kendal - специалист
Колеги,проблема с чеповете не е естетически ,другаде е работата,избягват се защото са потенциална опасност за изкривяване на детайла,конкретно за фризовете на вратичките говорим,колкото и сух да е материала дървото ,,мърда".
EDI - майстор
Тaкa е, дори и при сух мaтериaл, кaто се променя влaжносттa, дървото си живее.
kendal - специалист
EDI ,радвам се поне че при теб срещнах разбиране вече се бях отчаял :-D
kendal написа:
Колеги,проблема с чеповете не е естетически ,другаде е работата,избягват се защото са потенциална опасност за изкривяване на детайла,конкретно за фризовете на вратичките говорим,колкото и сух да е материала дървото ,,мърда".
Аз напълно те разбрах за какво говориш, днес намерих и малко литература по въпроса, ама вече го направих. Като се прецака вратичката решението е просто- правя нова :supz: машини ли нямам вече, акъла ли ми стига, че да си бича дъски на поразия. :lol: Втори път няма да ги направя така, нали се учим от грешките си :partyman:
kendal - специалист
Хубаво е да се разбираме правилно,това за смяната на вратичките е вариант , но става два пъти работа,да покажа една вратичка изработена от мен преди доста време има два дефекта дразнят ме още а е отпреди повече от десет години работата.

Прикачен файл

Снимка0334.jpg
EDI - майстор
Кендaл, aз мaй имaм един кусур, тaкa, кaто се зaмисля.Често ми се случвa, кaто прaвя нещо дa знaм, дето се викa, кaкво сочи нaукaтa, aмa си прaвя експерименти. :lol:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 13

Тема "Кухненски шкаф - мивка от масив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: