• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 14
Всичко за дърводелството
sreky - специалист
Фрези 4 бр.
1.Спарки 205,за маса(още в проект) с 5 бр цанги-метрични и инчови
2.Маккалистър 1500,дойде с цанга 6,35 ,а оста играе роля на половин инчова,взех и 1 праход към 8 мм и сега се насландисвам да и прибавя един към 6мм,ще бъде основна ръчна фреза
3.Блек ен Декер 600-ще се ползва за челна фреза за 1 ръка
4.Парксайд 1200-ей за тази покупка с съжелявам малко,взех я да има но качеството е доста под нивото за марката
nikolson - майстор
Тъ-ъ-й, току що установих проблем с цангата на фрезата ми. Утре ще уточнявам какво е станало, но на пръв поглед, докато съм я ползвал в неделя съм закачил нещо и 8мм фрезери не могат да влизат. Цангите са от типа на бошовските.
ZEDYCUS - майстор
:-D Не ги мерим, споделяме(модерно е сега с тоя фейсбук). Имах Бъджет като на Еди, след него взех от форума Блек и Декер(продадох го). Айнхела е от баща ми и не го сменям, направи бая дървении на вилата и още държи, масата ми е за него. Ориента беше без пари и не издържах, як е но луфтовете му са повечко.. И тогава скочих на другия клас. Голяма краста си е, спор няма.

Николсон свали я и с пиличка изпили ръбчето, което се е получило.
profesionalist_wood - майстор
Има ли машината такъв надпис MADE IN USA да знаете че е направена грамотно в резултат на много тестове и и е използван ума на висококвалифицирани инженери,.....докато китаеца копира без да мисли и често допуска конструктивни недомислия в продуктите си.
nikolson - майстор
ZEDYCUS написа:
Николсон свали я и с пиличка изпили ръбчето, което се е получило.
Досега не съм я свалял, а не излиза лесно (струва ми се, че се е получил някакъв ексцентрик-мерих с шублера) и ме е страх да напъвам. Струва ми се, че трябва да бръкна отдолу с нещо като кука, ама ме е страх да не прецакам нещо. Извадя ли я, мога да работя и с 6мм на първо време, защото имам фрезери и за нея, а пък сега правя едни чела на чекмедженца и по-големи и не ми трябват.
EDI - майстор
Градски, каква ти е фрезата.Няма какво да повредиш, най-много ако има пружина, като бръкнеш с нещо да я поизкривиш малко, но това не е проблем.Може каналите на цангата да са се задръстили с прахоля, тогава малко трудно излиза, ама няма начин да не излезе.
nikolson - майстор
Бъджет 1300 вата. Да, има пружина. Днес ще пробвам и ще докладвам. :2thumbs:
EDI - майстор
Ясно, конструкцията сигурно е като на моя.Задръстила се е цангата вероятно и пружината не може да я изхвърли.Вземи едни клещи, захвани цангата и я завърти да освободи, требе да излезе после.
Сега е по-важното,Макалистъра литна при мен
Открийте десетте разлики :) Всичко мина на песъкоструйка

Прикачен файл

IMG_0120.JPG

Прикачен файл

IMG_0119.JPG

Прикачен файл

IMG_0118.JPG
IMG_0118.JPG (115.88 KиБ) Видяна 1339 пъти

Прикачен файл