Всичко за дърводелството
EDI - майстор
Хубави 18 мм плотове има в ХОУММАКС, от там си купувам да си правя таблите на вратите.Сух дървен материал има в КИМИ 1.Материала им е хубав, от тях си купувам доста време.Провят и дъбови плотове.Ако искаш дъб или нещо екзотично, което да ти дойде малко по-евтино, купуваш си няколко паркетини от някой магазини и си слепваш плот.
Elvis - специалист
Говорих с още двама дърводелци и ми казаха, че за подобни изисквнаия трябват наистина добри инструменти и отново ми препоръчаха масторите в Топливо. Явно работата не е толкова тривиална, така че не искам да създавам погрешни впечатления в бъдещите им клиенти. Пак бих отишъл при тях за по-едри неща, където прецизните машини не са жизнено важни. За точна работа ми беше препоръчано Нортоп.
profesionalist_wood - майстор
Чувал съм за един дърводелец в Дупница който има щрайхмус 90 см. И имал много машини за твоите цели
Elvis - специалист
profesionalist_wood написа:
Чувал съм за един дърводелец в Дупница който има щрайхмус 90 см. И имал много машини за твоите цели
Сподели инфо ако можеш. Може да е полезно не само на мен.
Илчо Илиев - майстор
Elvis,чета и не вярвам на ушите си.....
Баси, къв е тоя ''майстор'', аз не бих му дал и дървата за печката да ми нареже...
Ти изброи сума машини,които явно са подобия или ''майстора''не е съвсем на ясно кое за какво е....
Както и преди обясних, тази талпа(35мм) се изправя лице и кант на абрихт, разбичва се на банциг и се калиброва на щрахмус на двата размера....
Какъв му е банцига,че не може да разбичи една дъска 250мм :? , да не е сложил лентата на обратно.....
Аз обаче така и не разбрах какъв е материала,може и да си писал,но.....
Тези дъски, ако не са първоначално изправени,след това където да ги минаваш,все ще са криви,може да са с еднаква,нужната дебелина,но не и прави,така,че взимай нови дъски и търси някой ,който знае и може да работи този занаят....
Ще следа да видим какво си намислил,предполагам някаква хитра лавица...
mavryt4o - майстор
Илчо Илиев написа:
Elvis,чета и не вярвам на ушите си.....
Баси, къв е тоя ''майстор'', аз не бих му дал и дървата за печката да ми нареже...
Ти изброи сума машини,които явно са подобия или ''майстора''не е съвсем на ясно кое за какво е....
Както и преди обясних, тази талпа(35мм) се изправя лице и кант на абрихт, разбичва се на банциг и се калиброва на щрахмус на двата размера....
Какъв му е банцига,че не може да разбичи една дъска 250мм :? , да не е сложил лентата на обратно.....
Аз обаче така и не разбрах какъв е материала,може и да си писал,но.....
Тези дъски, ако не са първоначално изправени,след това където да ги минаваш,все ще са криви,може да са с еднаква,нужната дебелина,но не и прави,така,че взимай нови дъски и търси някой ,който знае и може да работи този занаят....
Ще следа да видим какво си намислил,предполагам някаква хитра лавица...
На мен ми се е случвало калибрована дъска отвсякаде разбичвам и измята ако и тук се е получило така щом няма дебелина запас пак да изправя на абрихта просто я е пуснал на щрайха да позаглади среза на банциха .Не е тук мястото но да попитам защо се получава така !?!влажен материал,освобождаване на вътрешни напрежения в дървото или линеала и лентата нещо натискат материала? и в интерес на изтината един възрастен лесоинженер за тези напрежения ми беше казал каквото и да правиш след като бичиш чакаш поне 24 часа тогава абрих щрайх лепене и тн. ама то младо сърце не трай
Илчо Илиев - майстор
Мавруде, ти си си отговорил сам бе брат, мокро и със сърцевина няма начин да не изметне....
profesionalist_wood - майстор
Абе коУеги вече ли искат 9,90 лв за оглед и консултатация пернишките дърводелци? :?

Тема "Разбичване и калиброване на дъски в района на София?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: