• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 16
Всичко за дърводелството
cekop - специалист
Имам тела със самонагаждащи лагери с вътрешно ф20. Това беше идеята ми в началото после се отказах.
cekop - специалист
Здравейте отново. И отново зациклих. Вече е решено ще слагам втори вал и ще вдигам оборотите. Имам лагери с тела имам вал остават шайбите . От шайбите зависят оборотите на диска въпроса е какви да са оборотите на диска. Гледах дисковете на Пилана за естествена дървесина ограничени са на 6400 об. Мисля и аз да спра на толкова. Дайте мнение дали ще е добре.
griffin - майстор
големите циркуляри с асинхронни двигатели са между 3500-5000 оборота доколкото знам
mavryt4o - майстор
с FREUD който мислих че е прехвалян 305 с 3600 оборота или 50м/с реже уникално а девалта и при 6000 пак си ръфаше по малко
koveslav - майстор
cekop написа:
Здравейте отново. И отново зациклих. Вече е решено ще слагам втори вал и ще вдигам оборотите. Имам лагери с тела имам вал остават шайбите . От шайбите зависят оборотите на диска въпроса е какви да са оборотите на диска. Гледах дисковете на Пилана за естествена дървесина ограничени са на 6400 об. Мисля и аз да спра на толкова. Дайте мнение дали ще е добре.
На Пилана определено може да се вярва,няма да сгрешиш.Ако мотора ти е монофазен,беше писал че е 1kW, при предавка повече от 1:2 старта на мотора става доста по-труден,внимавай.
cekop - специалист
Тогава ще направя предавката 2 към 1 и ще имам около 5800 об. Тъкмо ще мога да ползвам и по–евтини дискове докато се понауча малко.
mavryt4o - майстор
cekop написа:
Тогава ще направя предавката 2 към 1 и ще имам около 5800 об. Тъкмо ще мога да ползвам и по–евтини дискове докато се понауча малко.
при 2 към 1 мотора ти е 2 а оборотите на диска 1 или 2900 към 1450 мисля че целиш обратната пропорция 1 към 2 или и аз се обърках :?
cekop - специалист
Голямата шайба ще е на мотора ф 100 а на вала ф 50 и от 2950 ще станат 5900
mavryt4o - майстор
cekop написа:
Голямата шайба ще е на мотора ф 100 а на вала ф 50 и от 2950 ще станат 5900
определено Не помагаш на мотора по този начин
cekop - специалист
Ееее Маврутчо хем ми казваш да вдигна оборотите хем пък сега не съм помагал на мотора. Ние ще сме екип той ще върти а аз ще бутам дъските няма как за да върви влака трябва някой да хвърла въглища. Сериозно на знам какво ще се получи но ще пробвам и ако трябва ще коригирам
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 16

Тема "Направа на хоби циркуляр–дилема" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: