Всичко за дърводелството
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
sinbor написа:
Това се казва набивач с него се прави място за крилото на пантата което ще влезе във вратата /крилото/.
Колкото до ваденето на старите пирони първо трябва да се открият - горелка, шкурка...след това с друг пирон с отрязан връх да се набият и излязат от другата страна. Така пораженията ще са минимални с малко кит и прешлайфане.
Как се вадят от врата е ясно, касата е проблемна, но нищо чудно, просто да ги донабия :-D Нали ще смянам мястото на пантите, та няма да е проблем
sinbor - специалист
n_a написа:
sinbor написа:
Това се казва набивач с него се прави място за крилото на пантата което ще влезе във вратата /крилото/.
Колкото до ваденето на старите пирони първо трябва да се открият - горелка, шкурка...след това с друг пирон с отрязан връх да се набият и излязат от другата страна. Така пораженията ще са минимални с малко кит и прешлайфане.
Как се вадят от врата е ясно, касата е проблемна, но нищо чудно, просто да ги донабия :-D Нали ще смянам мястото на пантите, та няма да е проблем
Точно това исках да кажа донабиваш ги, изваждаш вече освободените панти с керпеден, а дупките китваш
chapara - майстор
Тоя пък "набивач" от къде го измисли :? В Гугъл под набивач излиза те това:Изображение :-D
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
sinbor написа:
n_a написа:
sinbor написа:
Точно това исках да кажа донабиваш ги, изваждаш вече освободените панти с керпеден, а дупките китваш
Абе не си писал точно това, писал си да излязат от другата страна, което на касата няма как да стане :-) :-) Благодаря, а и други ще четат тази епична тема :-)
lov - майстор
Едно малко улеснение. За дирене на такива скрити пирончета под дебели слоеве боя ползвам едно малко неодимово магнитче. Почвам да го влача в участъка дето се преполага къде е пирончето и то си знае работата :) .
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Хитряга си ти :-)
lyubohar - майстор
Не съм сигурен за това магнитче.
Би свършило работа,ако наоколо няма друго желязо.
В случая отдолу е цялата панта и няма да може да се локализира пирона.
Никакъв проблем да се китва дори и по дълбоки наранявания при откриването и ваденето.
lov - майстор
Не съм хитряга. :)
То от зор щото ми се наложи да свалям една купчина дограми но така че да ги запазя цели и да си отварям после по малко работа защото се слагаха на друго място. Да доста места след като са ги заковали в клепетата беше китвано от горе. Имам металдедектор но с него става доста по трудно и по бавно.
Иначе иначе с магнитчето дори и пантата да е от долу а пирончето е под слоя боя пак се хваща без проблем. С дедектора само пищи на умрело. :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
lov написа:
Не съм хитряга. :)
То от зор щото ми се наложи да свалям една купчина дограми но така че да ги запазя цели и да си отварям после по малко работа защото се слагаха на друго място. Да доста места след като са ги заковали в клепетата беше китвано от горе. Имам металдедектор но с него става доста по трудно и по бавно.
Иначе иначе с магнитчето дори и пантата да е от долу а пирончето е под слоя боя пак се хваща без проблем. С дедектора само пищи на умрело. :)
Добро е, аз пробвах :-)

Тема "Обръщане на врата, вадене на панти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: