Всичко за дърводелството
mavryt4o - майстор
На един приатерл взехме от първия модел преди година за изработка на кошери.Аз първи го ползвах и бях очарован а по принцип съм много придирчив.На пръв поглед тънки огънати профили но стабилна конструкция никакви луфтове в каретката стабилно и леко водене линеала стабилен никакви забелешки .Ааа и плавен старт с много безшумен мотор.Боша най-големия според мен + е мобилноста за другото който е работил да каже.
Chefo77 - майстор
Бошът има достатъчно мощност за обработка на детайли до 25-30 мм дебели (от твърда дървесина). Работата му не е съвсем безшумна, а стартът е леко стряскащ. Иначе е добра машинка, имах такъв за известно време - лошо не мога да кажа. Не смея да дам мнение кой от двата, защото нямат допирни точки.
aleks-83 - специалист
Внимавайте с БОШ ПТС10- добре работи но при леко натоварване ротора се изплесква . Имах такъв и изгоре при бичене но 2ву сдантиметрови летвички и после обикаля три пъти до сервиза на бош-голяма радост.А каретата е по скоро псевдо и ...... по скоро е доста любителска машинка, поне според мен.
krasimir111 - напреднал
Здравейте. В крайна сметка закупих циркуляра на axminster aw10bsb2. Ползвам го от около два месеца. Доставката отне около три седмици. Закупих го без каретка , понеже част от предвидените пари отидоха по друго направление. Самото сглобяване на машината ми отне ден и половина, но вероятно някой технически грамотен би я сглобил за няколко часа. Като цяло съм доволен от циркуляра. Има и някои недосмислици. Допълнителният плот отстрани не се регулира,а се захваща с болтове директно за основния плот. Получи се едно провисване в края от около сант и половина, та се наложи да подлагам шайбички за да мога да изправя края на плота. Има някаква фина настройка на линеала, която е направена също некадърно и не сработи, не че въобще има някакъв смисъл от нея. Самият линеал стои стабилно в застопорено състояние , ъгълът е прав . Сменяемата плоча от която се подава диска ми се струва с по голям отвор отколкото трябва. Често влизат парчета от обработвания материал, особено когато се режат по тънки детайли и запушват аспирацията, но това е поправимо. Иначе моторът работи сравнително тихо. Има плавен пуск и спирачка при изгасяне. Малко е дразнещо , че при първото пускане за деня след натискане на пусковото копче виждам как дискът се мъчи да завърти , а не се получава и машината само бръмчи, та се налага повторен пуск. Налага се да направя половин оборот или по малко на ръка и при следващите пускания няма никакви проблеми. Друго, което не ми хареса беше хлабината на плъзгача в канала на плота. Някъде около милиметър хлопаше, което не е малко. Наложи се да лепя няколко пласта алуминиево тиксо на шината на плъзгача за да уплътни. Временно решение, но не се сетих за друго. Оказа,се също , че двата канала на плота имат някаква разлика в широчината, понеже в единият канал плъзгачът с тиксото се движи леко но стегнато,докато в другият канал не може да влезе. Така или иначе съм доволен от машината, независимо от изброените косури. Плотът е широк , няма вибрации, лесно и бързо си правя настройките, имам наклон на диска,каналите и плъзгача много ми помагат за рязането под прав ъгъл. В момента карам една серия от двайсетина кошера и ми е в пъти по лесно от старата габровска машина тип рачо ковача. Та така за машината , ако някой се чуди да си купува същата , се надявам написаното да му е от полза. Иначе каретка вероятно ще си правя сам , че с плъзгача ограничението при напречно рязане е около 35 см.
PIP - майстор
Честито за придобивката и със здраве да го ползваш.
mavryt4o - майстор
Честито и от мен ще си го барнеш и ще ти върши работа.Сроред мен поста ти клони към,,не си купувайте такъв циркуляр''.Аз не мога да си представя да купя нещо чисто ново и те първа да почвам да преправям.
манихеин - специалист
krasimir111 написа:
Сменяемата плоча от която се подава диска ми се струва с по голям отвор отколкото трябва.
Потърси в youtube клипчета за "zero clearance table saw inserts".
krasimir111 - напреднал
Благодаря . Вярно, че очаквах всичко по машината да е изпипано , но в крайна сметка си личи , че е правена в китай. На моменти в началото след като я сглобих се чувствах леко прекаран заради изброените косури, но като поработих малко на циркуляра това чувство отмина. В крайна сметка повечето неща са поправими , а с други се свиква.
Ще разгледам предложените клипчета. Благодаря и за тях.
Lisko - майстор
krasimir111 написа:
Сменяемата плоча от която се подава диска ми се струва с по голям отвор отколкото трябва.
Това е за да може да се навежда диска. Няма пълно щастие. Както вече е писал колегата, за 90 градуса си правиш zero clearance insert, а когато навеждаш диска, слагаш оригиналната пластина.

Виж моя: viewtopic.php?f=35&t=51124&p=805571&hilit=zero+clearance#p805571
mavryt4o - майстор
https://www.olx.bg/ad/prodavam-dvuopera ... 6xoC7.html това е истината бях на кантар да купя машината

Тема "Какъв циркуляр да избера" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: