Всичко за дърводелството
plamen6703 - майстор
По каква точно причина безир и лазурен лак са несъвместими неща за да знам и да не го прилагам като вариант, защото имам неща минати по този начин, на открито са, не ги мокри дъжд и сняг и не са мръднали като качество вече трета година, но на дъжд и сняг не издържа този вариант...
Кои точно са скандинавските производители, доволно поне за мен ще е да ми пуснеш един линк към техните артикули за да видя за какво става дума. Дай нещо добро и от страна на немците, за пари не ме мисли, не съм богат, но и не си жаля стотинките, когато става дума за качество.
radius - майстор
И аз търся защита 10+г., че ме чакат 500 оградни дъски и 40м дървени парапети.
EDI - майстор
За скандинавски лакове търси ТИККУРИЛА, финландски материали са.
stridata - специалист
Аз няма да се ангажирам с марки, ама мога да ви кажа, че дебелослойно покритие няма как да изкара 10+ години без подръжка. 10 години без подръжка може да ти изкара само омаслена импрегнирана дървесина и омаслени екзотики като тик и др. Няма да ви казвам цени за кубик, че ще ви стане лошо. Със смърч сух и топ продукт не повече от 3-4-5 години и пак намазване. Аз не знам къде съм го писал вече, но залагам на CAPAROL Capadur и Sadolin Extra.

П.п
Говориме за обработен масив които ще стои директно на вън, като фасади. Сачак и вътрешни части на навеси ще изкарат и повече с тия продукти.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
stridata написа:
...
Безир и Лазурен Лак са две не съвместими неща. ....
Опсааааа! И що?
stridata - специалист
n_a написа:
stridata написа:
...
Опсааааа! И що?
Ми щото в 85% от случаите са на различна основа и атхезията м/у тях е равна на едно голямо лай*о! Да не казваме, че може спокойно реакцията м/у двете различни основи да е мигновенна юфка. Може да опиташ с не изсъхнала алкидна боя и в/у нея да нанесеш органичен акрил....
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
stridata написа:
n_a написа:
stridata написа:
...
Опсааааа! И що?
Ми щото в 85% от случаите са на различна основа и атхезията м/у тях е равна на едно голямо лай*о! Да не казваме, че може спокойно реакцията м/у двете различни основи да е мигновенна юфка. Може да опиташ с не изсъхнала алкидна боя и в/у нея да нанесеш органичен акрил....
Не ми се пишат лични коментари, но
Лазурен лак означава прозрачен лак. И на всеки лак си пише на каква онова е. Та да твърдиш и натвърдяш и заклеймяваш и обиждаш е смешно.
plamen6703 - майстор
stridata написа:
Аз няма да се ангажирам с марки, ама мога да ви кажа, че дебелослойно покритие няма как да изкара 10+ години без подръжка. 10 години без подръжка може да ти изкара само омаслена импрегнирана дървесина и омаслени екзотики като тик и др. Няма да ви казвам цени за кубик, че ще ви стане лошо. Със смърч сух и топ продукт не повече от 3-4-5 години и пак намазване. Аз не знам къде съм го писал вече, но залагам на CAPAROL Capadur и Sadolin Extra.

П.п
Говориме за обработен масив които ще стои директно на вън, като фасади. Сачак и вътрешни части на навеси ще изкарат и повече с тия продукти.
Пропусна само да ми обясниш, защо безир и върху него лазурен лак са несъвместими, питам понеже нещо различно се получава при мен. Маси и столове обработени с горещ безир и минати с лазурен лак стоят навън под един навес наречен барбекю и вече няколко години не са мръднали откъм покритие, но са на сушина.
Иначе сега ще разгледам други предложения и ще видя какво мога да ползвам, ако може да намаля малко хамалогията най-вече с шлайфането, нанасянето на ново покритие не ме мъчи толкова колкото шлайфането на старото покритие...
niavik - напреднал
Преди 12 години, обновявах стара дървена дограма. Първо я минах с безир, отгоре с лазурен лак.
От външната страна, от юг и запад, където е изложена на пряко слънце започна да се лющи след няколко месеца. От вътрешната старана не мръднало, все още е в отлично състояние.
Според мен, безир+лак на слънце не става.
stridata - специалист
n_a написа:
stridata написа:
n_a написа:
Опсааааа! И що?
Не ми се пишат лични коментари, но
Лазурен лак означава прозрачен лак. И на всеки лак си пише на каква онова е. Та да твърдиш и натвърдяш и заклеймяваш и обиждаш е смешно.
Лазурен лак в 99% от случайте е ЦВЕТЕН ЛАК! Ти би ли ми обяснил какво е връзката с адхезиата дали е цветен или безцветен?
Като знаеме, че секи втори си купува воден за да не му мирише и като знаеме че безира е разтворени масла и др. в органичен разредител..... А сега ти докачливи професоре ми кажи къде кой обидих и какво ще стане ако нанесеш в/у разтворени масла, воден лазур? Хората ти пишат 10+ години. К'ъв безир кви 5 лв. Отърсете се от тоя комунизъм! Няма безплатен обяд в тоя живот!!! Надменното поведение го вкарай в някоя тема в която си компетентен..

Тема "Какъв лак да ползвам за навеса?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: