Всичко за дърводелството
bimbaeco - майстор
Знам те аз, ти си отколешен привърженик на Макалистър :)
Взимай циркулярче и почвай пак да пускаш снимки, творческата ти пауза много се проточи :-D
EDI - майстор
Да, дългичка се получи, не по мое желание, близо 2 години, но вече съм готов за разни подвизи.Скоро може да ви изненадам по въпроса за циркулярите. :lol:
Chefo77 - майстор
Да не скачаш на Фесто? :razz:
EDI - майстор
А, да, отатък Фесто даже :lol: Имам един ръчен, на маса се каня да го слагам, ама с механизми за ъгъл и вдигане.За сега е само на чертожната маса, сиреч на картона, закрепен за парче ПДЧ. :lol:
mavryt4o - майстор
EDI написа:
А, да, отатък Фесто даже :lol: Имам един ръчен, на маса се каня да го слагам, ама с механизми за ъгъл и вдигане.За сега е само на чертожната маса, сиреч на картона, закрепен за парче ПДЧ. :lol:
Той няма ли тези механизми оригинално?С 4 болта за една плоча на плота и ти си човека.Поне аз така бях направил спаркито първата ми машина.
EDI - майстор
Така беше до сега, но не ми е удобен, все трябва да се бърка отдолу, а и стабилността на механиката не е съвсем добра, поддават тенекиите и при всяко мърдане, нови настройки после.Изчистил съм го от плочата и другите механизми, остава само половината от алуминиевото тяло с мотора и разклинващия нож.
mavryt4o - майстор
EDI написа:
Така беше до сега, но не ми е удобен, все трябва да се бърка отдолу, а и стабилността на механиката не е съвсем добра, поддават тенекиите и при всяко мърдане, нови настройки после.Изчистил съм го от плочата и другите механизми, остава само половината от алуминиевото тяло с мотора и разклинващия нож.
Ще изплагиатстваш нещо.
EDI - майстор
Да, нещо от сорта ще е, прегледах доста клипове, някакъв вид компилация между разни видове механизми ще стане, но ще гледам да опростя нещата до максимум.
pgt - специалист
EDI написа:
Макалистъра и аз го гледам известно време, но нали нямам място, та няма как да си го взема.Има място за оберка и за други машини по плота.
Този Макалистър наистина има интересен плот. От едната страна има място за оберка, а от другата като, че ли може да се монтира зеге и става 3 в 1 - малък банциг, циркуляр и оберка - СУПЕР. Не се сещам друг циркуляр да има такъв мулти функционален плот :supz:

Тема "Настолен циркуляр търся мнение Raider RDP-TS11 vs Scheppach HS100S" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: